Який корпус для ПК кращий: скляний чи сітчастий?

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 5 хв.

Окрім сталевої рами, сучасні комп’ютерні корпуси зазвичай виготовлені зі скляних та сітчастих панелей. У кожного з цих матеріалів є свої переваги й недоліки. Так, скло дозволяє похизуватися внутрішніми компонентами ПК, що світяться, і додає корпусу ваги для поглинання вібрації. Зате сітка краще пропускає повітря і легко чиститься від пилюки, завдяки легкознімним протипиловим фільтрам. Остаточний вибір залежить від конфігурації ПК: середньої потужності можна зібрати у скляному корпусі, тоді як дуже гарячу краще у сітчастому.

Реклама

Aerocool Tern Mini — комп’ютерний корпус для середньорозмірних материнських плат Micro-ATX і дуже довгих відеокарт більше 40 сантиметрів. П’ять слотів розширення PCI-Express, порівняно зі стандартими чотирма, дозволяють встановити ще й товсту відеокарту. Передня панель корпуса зроблена сітчастою: за нею розташований пиловий фільтр і три вентилятори діаметром 12 см. Залежно від версії корпусу V1 чи V2, це можуть бути Fixed RGB або Addressable RGB. Тобто з циклічним переливанням усіма кольорами веселки або можливістю ручного налаштування.

Четвертий аналогічний пропелер встановлений позаду для видування гарячого повітря. Версія V2 укомплектована ще й ARGB-хабом на п’ять портів, куди можна підключити ще один пристрій з підсвічуванням, наприклад процесорну башту. Любителі водяного охолодження оцінять можливість встановлення аж двох 360-міліметрових СРО спереду і згори відповідно. Комплектні вентилятори тоді можна переставити на бічну стінку або під відеокарту. За задньою панеллю корпуса вільно 2.4 см місця для потаємного вкладання кабелів.

Zalman i4 White — білосніжний корпус без скла, зате з трьома сітчастима панелями: передньою, верхньою і бічною. Усі ці панелі мають легкознімні протипилові фільтри, а четвертий фільтр розташований знизу під блоком живлення. Усе це максимізує вентиляцію і навпаки мінізує запилення внутрішніх компонентів ПК. Пофарбований корпус антистатичною порошковою фарбою, окрім білої існує версія чорного кольору. Укомплектований аж шістьма вентиляторами з гідравлічними підшипниками, які прослужать до 25 тисяч годин.

Вентилятори і навіть ніжки корпуса пофарбовані у відповідний білий колір. Хоча пропелери не мають підсвічування, на верхню інтерфейсну панель винесена окрема кнопка LED. А ще там розташовані аж три порти USB, два з яких швидкісної версії 3.0. Корпус вміщує повнорозмірну материнку ATX, високу процесорну башту до 17 см і відеокарту до 32 см, причому її можна змонтувати двома способами. Класично горизонтально, для чого передбачена стійка з регулюванням висоти. Або ж новомодно вертикально, щоправда, доведеться докупити гнучкий шлейф.

1stPlayer Mi7-A-2F2R-1F2 — чорний або білий корпус з двома прозорими панелями попереду і збоку, між якими відсутня видима перегородка. Це створює візуальний ефект безмежного панорамного огляду внутрішніх компонентів ПК. Відсік для блока живлення і одного 3.5-дюймового жорсткого диска зроблений сітчастим, адже саме над ним розташовані два реверсні вентилятори, які нагнітають свіже повітря всередину корпуса. Ще один пропелер видуває нагріте повітря назовні, всі три з багатоколірним пісвічуванням.

За задньою панеллю є пара салазок для 2.5-дюймових HDD або SSD, третій аналогічний диск кріпиться поруч з материнською платою. Виготовлений корпус зі сталевих листів товщиною 0.5 мм і загартованого скла, яке не боїться подряпин і помірної сили ударів. Згори можна встановити 240-міліметровий водоблок, також там є пиловий фільтр, кнопки Power і Reset, два порти USB і сучасний спарений аудіороз’єм Mini-Jack. Зараз він актуальніший за два окремі, адже більшість дротових стереогарнітур проектуються для одночасної роботи з ПК і смартфоном.

Coolmoon CASE PRO — корпус з двома скляними панелями і двома відсіками. У першому відсіку розташовані всі красиві комп’ютерні компоненти: материнська плата, відеокарта, охолодження. Тоді як у другому відсіку, позаду першого, ховається блок живлення і диски з їхніми численним кабелями. Це не тільки робить збірку ПК більш еститичною, а й прибирає перепони для циркуляції повітря. На передній панелі розташована декоративна світлодіодна стрічка. Охолодження у корпусі можна реалізувати як повітряне, так і рідинне.

Радіатор водянки кріпиться згори чи збоку, у другому випадку процесор буде охолоджуватися прохолодним повітрям з-за меж корпуса. Відеокарту можна змонтувати горизонтально чи вертикально. Знизу корпуса є посадкові місця для вентиляторів, щоб напряму обдувати відеокарту. Максимальна довжина GPU може досягати 43 см, а сам корпус важить солідні 10 кг. Вентиляторів за замовчуванням немає жодного, але прямо зараз при купівлі корпуса ви отримаєте у подарунок цілий комплект пропелерів, причому не простих, а з підсвічуванням.

Frontier Malavi — обидві бічні панелі цього корпуса, одна скляна, інша з товстостінної сталі, зроблені у формі дверцят з петлями, що спрощує первинну збірку ПК і подальше його обслуговування. У кожусі блока живлення зроблено два прорізи: для відображення точних технічних характеристик БЖ і для швидкого безгвинтового встановлення жорстких дисків. Передня панель сітчаста чи, точніше, гратчаста, що покращує вентиляцію й додає стилю. Всі три комплектні ARGB вентилятори розташовані попереду, ймовірно, доведеться докупити ще один для видування позаду.

Згори є достатній запас по товщині для системи рідинного охолодження 360 мм, усього ж у корпусі є посадкові місця для аж десяти пропелерів. Задня панель зі слотами PCI-Express повертається на 90 градусів для вибору між горизонтальним чи вертикальним монтажем GPU до 38.5 см. Причому це чесна довжина, вже з урахуванням корпусних вентиляторів. Повітряна вежа для процесора вміщається висотою до 17.5 см, чого навіть більше потрібного, аж настільки високих башт поки в природі не існує.

Також читайте:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Пятківський Юрій
Пятківський Юрійhttp://itechua.com
Юрій захоплюється мобільними технологіями ще з часів (старої) Nokia 3310, розпочавши свою письменницьку кар'єру, коли планшети вважалися наступною великою подією (тобто дуже давно, в далекій-далекій галактиці).

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: