Прозорі гаджети: чому це новий технологічний тренд?

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 5 хв.

У продажу з’являється все більше електронних гаджетів, виготовлених частково або повністю з прозорого пластику (акрилу) чи навіть скла. Це можуть бути смартфони, павербанки, геймпади, мишки, навушники, колонки тощо. Функціональних переваг у таких рішень щонайменше два: детально видно внутрішню будову без необхідності розбирати пристрій і яскравіше RGB підсвічування. До того, це виглядає стильно і одразу кидається в очі всім оточуючим.

Реклама

Endgame Gear OP1 RGB — ультралегка кіберспортивна мишка вагою лише трохи більше 50 грамів від преміального німецького бренду. Мишкам Endgame Gear довіряє навіть S1mple, найвідоміший у світі гравець у Counter-Strike. Версія RGB зроблена з напівпрозорого пластику двох відтінків: світлого White Frost і затемненого Dark Frost. Під капотом ховається флагманський оптичний сенсор Pixart PWM 3395 з роздільною здатністю до 26 тисяч DPI, швидкістю 650 IPS та прискоренням 80G. Усім цим керує 32-бітний ARM процесор STM Cortex-M4.

Дві основні клавіші представлені механічними світчами Kailh GX з ресурсом до 80 мільйонів кліків, причому світч під лівою клавішею можна легко замінити. Тоді як дві бічні кнопки і коліщатко скролінгу використовують трохи простіші світчі Kailh GM до 20 млн. За замовчуванням на мишку приклеєні маленькі тефлонові ніжки для мінімізації ваги. Але запасні широкі ніжки дозволяють покращити ковзання, наприклад у випадку відмови від килимка. Кабель Flex Cord дуже м’який, довжиною 1.8 м і з частотою опитування 1000 Гц.

Mondo by Defunc Freestyle — легкі та компактні навушники чи, точніше, накладна стереогарнітура зі Швеції. Ретро-дизайн як плеєрів Walkman з 1980-х років доповнений усіма сучасними технологічними ноу-хау. Підключається по бездротовому зв’язку Bluetooth 5.3 і має вбудований мікрофон з фільтруванням фонового шуму ENC. Літієвий акумулятор ємністю 200 мАг заряджається від нуля до ста відсотків усього за півтори години. Після чого одного заряду вистачає до 22 годин прослуховування музики або 20 годин телефонних розмов.

Доволі великий діаметр мембрани динаміків 35 міліметрів видає широкий частотний діапазон 20 – 20000 Гц з потужними басами. Точно налаштувати еквалайзер можна через фірмовий додаток MONDO App для операційних систем iOS і Android. На кожному з навушників розташоване окреме механічне коліщатко регулювання гучності. З прозорою версією навушників Transparent постачаються дві пари амбушюр з м’якої піни (чорні та помаранчеві) і чохол з тканини. Також існують модифікації чорного, сірого й рожевого кольору.

WIWU Cyber Hub CB008 — багатофункціональний USB-хаб або, іншими словами, док-станція для ноутбука. Перетворює один порт USB Type-C або Thunderbolt на ціле різноманіття роз’ємів. Лише класичних виходів USB Type-A додається три штуки, причому всі швидкісної версії 3.0 до 5 Гбіт/с. Тоді як четвертий вихід USB, вже новомодний Type-C, відповідає за наскрізне заряджання за технологією Power Delivery до 100 Вт. Вбудований кардридер підтримує повнорозмірні носії SD і мініатюрні MicroSD.

Відеоінтерфейс HDMI дозволяє підключати монітори, телевізори і проектори з роздільною здатністю FullHD 1080p і частотою оновлення 60 Гц або UltraHD 4K при 30 Гц. Також передбачений дротовий інтернет-адаптер Ethernet зі швидкістю до 1000 Мбіт/с. Мабуть, якраз кардридера і Ethernet найбільше не вистачає сучасним тонким ноутбукам, у тому числі Apple MacBook. Окрім ноутів, сумісний хаб зі смартфонами, за умови наявності у них порту USB Type-C. Щоправда, на смартфоні функціональність хаба може бути частково обмеженою, наприклад може не працювати HDMI.

Gelius Time Bridge 2 — електронний настільний годинник і за сумісництвом бездротова зарядка для ваших гаджетів. Дозволяє налаштувати одночасно кілька будильників на різний час сповіщення, а також підтримує функцію календаря. Щоб зарядити ваш смартфон чи футляр TWS навушників, більше не потрібно підключати кабелі. Достатньо просто покласти гаджет зверху на годинник, звісно ж, за умови підтримки ним загальноприйнятого стандарту індуктивної зарядки Qi потужністю до 15 Вт.

Годинник пропонує три режими нічного світла: слабке з яскравістю 50 відсотків, щоб не заважало спати; сильне на всі 100%, щоб чітко бачити час на екрані; і багатоколірне RGB, щоб задати потрібну атмосферу в кімнаті. Завдяки цьому годинник елегантно впишеться у будь-який інтер’єр, допоможе зробити ваш дім затишним і чарівним. Більше всього сподобається RGB підсвічування, звичайно ж, дітям, колір перемикається сенсорним керуванням. Вбудована батарея на 1800 мАг дозволяє годиннику працювати навіть у випадку перебоїв електропостачання.

Promate LumiTower — бездротова аудіоколонка потужністю 8 Вт з прозорим корпусом, через який пробивається динамічне підсвічування усіма кольорами райдуги Rainbow LED Light на повні 360 градусів довкола. Підтримує чотири варіанти підключення: радіоінтерфейс Bluetooth 5.3 на відстань до 10 метрів, кабель AUX (інша назва Mini-Jack), USB флешка або TF картка пам’яті (вона ж microSD). Перші два дозволяють транслювати музику зі смартфона, в тому числі з онлайн-сервісів, а два інші — попередньо записані на носій аудіофайли форматів MP3 і MP4.

Колонка має один динамік діаметру 66 міліметрів з частотним діапазоном 40 Гц – 18 кГц, імпедансом 4 Ом і співвідношенням сигналу до шуму 80 дБ. За бажанням можна об’єднати дві колонки в режимі True Wireless Stereo для досягнення ефекту об’ємного звучання. Корпус захищений від вологи за стандартом IPX4, а ємність вбудованої батареї дорівнює 2200 мАг. Одного заряду вистачає в середньому на 2-3 години відтворення музики залежно від інтерфейсу підключення і обраної гучності.

Також читайте:

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Пятківський Юрій
Пятківський Юрійhttp://itechua.com
Юрій захоплюється мобільними технологіями ще з часів (старої) Nokia 3310, розпочавши свою письменницьку кар'єру, коли планшети вважалися наступною великою подією (тобто дуже давно, в далекій-далекій галактиці).

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: