ТОП-5 геймерських клавіатур з механічними світчами

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Механічні клавіатури поступово витісняють примітивні мембранні. Вони тактильно приємні, довше служать і легко ремонтуються шляхом заміни одного проблемного світча. За механікою зручно не тільки гратися, а й працювати: друк тексту, електронних таблиць чи програмного коду. Існують як класичні повнорозмірні моделі з калькуляторним блоком праворуч, так і новомодні вкорочені, щоб звільнити максимум місця на столі для розбігу мишкою. Світчі теж можуть відрізнятися: клікаючі, лінійні, захищені від вологи.

Bloody B950 — клавіатура від геймерського суббренду компанії A4Tech, виконана у новомодному форматі 98%. Це золота середина між компактними розмірами і наявністю калькуляторного блоку, потрібного багатьом професіям: економістам, програмістам, системним адміністраторам. Побудована на механіко-оптичних світчах Light Strike Libra з вбудованим балансиром і коротким ходом всього 3 мм. Зчитування натискання відбувається не замиканням електричних контактів, а перериванням променя світла, що відбувається за 0.2 мілісекунди.

Частина кейкапів, які найактивніше використовуються в іграх, наприклад WASD, виготовлена зі стійкого до стирання PBT пластику. Реалізований 100-відсотковий Anti-Ghosting для зчитування хоч усіх нажатих клавіш одночасно. Складні послідовності дій у іграх чи робочих програмах можна запрограмувати як макроси, тобто автоматичне виконання натисканням однією клавішею. Робиться це за допомогою фірмового додатку Bloody KeyDominator. Тоді як кольори і режими RGB підсвічування перемикаються хоткеями на самій клавіатурі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Canyon Cometstrike GK-50 — клавіатура найбільш популярного серед геймерів середньорозмірного формату TKL 87%. Позбавлена калькуляторного блоку праворуч, але всі інші клавіші знаходяться на своїх звичних місцях. Це мінімізує час на звикання до механічної клавіатури при переході зі звичайної офісної мембранки. Побудована на лінійних світчах MX Red, які не мають ні звукової, ні тактильної віддачі. Точка спрацювання 2 міліметра, повний хід клавіші 4 мм, а сила натискання приблизно 60 грамів.

Кожен механічний перемикач здатен витримати до 50 мільйонів натискань, що приблизно вдесятеро більше, ніж мембрани. Кейкапи підсвічуються всіма кольорами веселки RGB, можна обрати один з двадцяти статичних або динамічних ефектів. Клавіша Win за бажанням блокується, щоб випадково не згорнути вікно гри під час запеклої мультиплеєрної баталії. Вишенькою на торті є аналоговий регулятор гучності у формі горизонтального коліщатка, яке інтуїтивно зручно і тактильно приємно прокручувати. Прогумовані ніжки запобігають небажаному ковзанню по столу.

Lorgar Azar 514 — повнорозмірна клавіатура на 104 клавіші, яка завдяки міцній металевій основі важить більше кілограма, тому точно не буде ковзати. Висоту ніжок можна регулювати у трьох позиціях: повністю сховані, мінімальна і максимальна висота. Лінійні перемикачі Dream Switches не тільки тихі, а й дуже м’які — сила натискання всього 40 грамів. На вибір пропонуються два кольори клавіатури: з темними і світлими кейкапами. Ще один кейкап з логотипом Lorgar прикріплений на подарунковий брелок.

У комплекті є ще кілька приємних геймерських дрібничок: пуллер для зняття кейкапів, підстаканник, транспортувальний чохол, дві одноразові грілки для рук. Легким рухом можна зняти магнітну накладку клавіатури, перетворивши її з класичного дизайну на новомодний скелетон без рамок. Також знімається USB Type-C кабель у вигляді пружини, яка розтягується у довжину більше трьох метрів. Підсвічування RGB налаштовується у фірмовому додатку Lorgar WP. Це універсальне меню для синхронізації різних геймерських гаджетів бренду, в тому числі мишок.

Hator Rockfall 2 Mecha TKL Authentic Edition — вкорочена TKL клавіатура з кількома варіантами патріотичних візерунків на кейкапах, зробленими методом сублімаційного нанесення. Також у комплекті є змінні кейкапи з PBT пластику подвійного лиття, щоб перетворити клавіатуру на однотонно чорну або білу. Лінійні світчі Aurum Milky Way Silent мають збільшений ресурс до 80 мільйонів кліків. У світчів позолочені контакти для захисту від корозії, а пластина з анодованого алюмінію віддзеркалює більше світла RGB.

Практично повна шумоізоляція досягається одразу кількома шарами м’якої піни: між світчами, металевою пластиною, друкованою платою і пластиковим корпусом. Стабілізатори довгих клавіш Shift, Enter і Backspace старанно змащені на заводі для плавного ходу. А традиційно найбільш шумна клавіша Space зсередини наповнена поролоном. Вбудована пам’ять дозволяє змінювати і зберігати налаштування без необхідності обов’язково встановлювати ПЗ. Достатньо підключити вже налаштовану клаву до іншого комп’ютера, щоб одразу почати роботу чи гру.

Patriot Viper V765 — дуже міцна клавіатура з авіаційного алюмінію від американського бренду та ще й з пило і вологозахистом. Причому реалізовано це не дренажними отворами в корпусі, як у бюджетних клавіатур, а захистом безпосередньо світчів по стандарту IP56. Використовуються мікроперемикачі Kailh Box White з соковитим звуковим відгуком чи, простіше кажучи, кліканням. Розкладка клавіш традиційна європейська ANSI з довгим лівим Shift і одноповерховим Enter. Окремо винесені чотири клавіші керування музичним плеєром.

А натискання по центру на валик регулювання гучності повністю вимикає і потім заново вмикає звук. Світяться за технологією RGB не лише кейкапи, а й боковини корпусу клавіатури, що можна налаштувати у Viper Software. Додається зручний інструмент для зняття кейкапів, щоб очистити світчі від пилу і крихт. Широка підставка для відпочинку рук кріпиться на магніти: комусь зручніше з нею, комусь без неї, залежить у тому числі від розміру столу. Кабель довжиною 1.8 метра має нейлонове плетіння для захисту від перегинання і заплутування.

Також читайте:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.