Чи потрібно відключати Wi-Fi роутер на ніч – які плюси та мінуси від його виключення

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як зекономити електроенергію, продовжити працездатність роутера, зберегти своє здоров’я? Відключити Wi-Fi – саме так дадуть відповідь багато користувачів інтернету. Інша частина користувачів будуть сперечатися із цим твердженням. Давайте розберемося, чи потрібно відключати Wi-Fi на той час, коли він нам не потрібен, наприклад, на ніч?

Економія бюджету

Для того, щоб розібратися, чи економитимемо на рахунках за електроенергію, відключаючи Wi-Fi, потрібно розібратися, скільки він споживає електрики.

Відразу можна сказати, що споживання струму у роутерів мінімальне. Залежно від моделі та навантаження, роутери споживають від 6 до 15 вт. Візьмемо усереднене значення – 12 вт.г. За добу споживатиметься 0.28 квт.год. Помножимо на середній показник вартості кіловата і отримаємо, що на утримання роутера на місяць у нас піде приблизно 15 гривень. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вимикаючи Wi-Fi на ніч, ми, можливо, заощадимо третину від цієї суми. Логічно припустити, що вимикати Wi-Fi лише задля економії бюджету буде нелогічно.

З погляду радіоаматора

Якщо вимикати Wi-Fi на ніч, це може допомогти виправити деякі помилки, які накопичилися протягом дня. Очиститься кеш, у деяких випадках покращиться сигнал. Корисно тільки в тому випадку, якщо немає функції автоматичного перезавантаження роутера.

З погляду довговічності пристрою

В середньому термін життя Wi-Fi роутера становить 6-12 років. Просто тому, що їх потрібно оновлювати та йти в ногу з часом. Насправді ж, у багатьох людей вони працюють набагато довше.

Щоб збільшити термін служби, потрібно відключати пристрій хоча б на ніч – так каже частина користувачів. Начебто тут є логіка.

З іншого боку, інші докази, що постійне включення та виключення швидше виведе з ладу роутер, ніж постійна робота. Логіка також є. Включення, в якомусь плані, як запуск двигуна, найболючіший для нього.

З іншого боку, ми ж не включаємо і вимикаємо його щогодини, а лише раз на добу. Що може бути страшного.

З іншого боку, сучасні Wi-Fi роутери розраховані на постійну роботу. У них стоять радіатори, а весь ланцюжок електромережі стабілізований, і проблем не виникне.

Що сказати, справді і з того, і з іншого боку є обґрунтовані доводи, і питання я залишу відкритим. Дивіться на вашу думку. Якщо вам вимикання роутера дає душевне добробут, то вимкнути його один раз на добу не буде страшним. Ви знатимете, що пристрій зайвий раз не напружує ні себе, ні вас. Якщо вимкнення пристрою доставляє вам дискомфорт, то ви нічого не втратите, якщо не вимикатимете його.

Насамперед орієнтуйтеся на стиль вашого життя і на усталені погляди, тільки від цього залежить, чи повинен бути вимкнений ваш роутер чи ні.

Особиста моя порада, все ж таки відключати роутер у тих випадках, коли дійсно в ньому немає потреби. Це може бути не кожна ніч, а, наприклад, тривалий від’їзд з дому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.