Плюси і мінуси використання режиму економії заряду акумулятора

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У цифрову епоху смартфони стали невід’ємною частиною нашого життя. Дзвінки, електронна пошта, робочі та батьківські чати, соцмережі, всього й не перелічиш. Можливість завжди бути на зв’язку вимагає регулярного заряджання батареї гаджета. Якщо це неможливо, на допомогу приходить режим економії заряду. Звичайно, це допоможе акумулятору пропрацювати довше, але є деякі нюанси.

Давайте розберемося, що робить режим економії заряду батареї. Коли він увімкнений, смартфон відключає функції, які споживають багато енергії. Наприклад, push-повідомлення, служби визначення місця розташування та автоматичні оновлення. Завдяки цьому, час роботи смартфона збільшується. Однак за це доводиться платити.

У режимі економії заряду примусово обмежується продуктивність пристрою, що сповільнює роботу смартфона і додатків.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім того, в цьому режимі, деякі функції можуть працювати некоректно. Наприклад, може значно знизитися точність GPS.

Ще один мінус, відсутність фонової синхронізації даних і автоматичного оновлення застосунків. Це означає, що застосунки не оновлюватимуться автоматично, і ви не отримуватимете нові сповіщення.

Так, коли ж використовувати режим економії заряду батареї?

З огляду на всі плюси і мінуси, зрозуміло одне: в режимі економії заряду батареї, смартфон, планшет або ноутбук стає менш швидким.

Вмикайте режим економії заряду батареї, коли рівень заряду нижчий за 15-30 відсотків, щоб уникнути передчасної розрядки. Щойно ви зможете зарядити акумулятор, можна вимкнути його.

Увімкніть режим економії заряду батареї, якщо попереду довгий день, а розетки поруч може не виявитися. Наприклад, у відрядженні або поході на природу.

Якщо ви використовуєте смартфон для роботи, має сенс пожертвувати функціоналом, на який впливає режим економії заряду батареї.

Режим економії заряду акумулятора допоможе продовжити термін служби акумулятора вашого телефона. Однак це не те, що варто вмикати постійно.

Так, збільшення часу роботи батареї чудове, але все-таки є і мінуси. З ними можна змиритися, якщо телефон помирає, але воно того не варте, коли акумулятор достатньо заряджений.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.