Статті

Хто і навіщо купує старі смартфони

Share
Час читання: 2 хв.

Ринок смартфонів казково величезний, моделі постійно виходять нові та відповідно така ж кількість застаріває. Вони перестають оновлюватися, а згодом програми перестають оновлюватися. Потім взагалі цими додатками неможливо користуватися.

Показовий додаток YouTube спочатку відпадає сам додаток, потім можна користуватися через браузер, а потім і там не виходить запустити цей відеосервіс. Але всі ці смартфони продовжують мати попит, навіть застарілі моделі. На вторинному ринку зазвичай все це можна знайти на OLX або в різних роздрібних магазинах (або ломбардах), які реалізують б.у. техніку.

Звичайно, поняття застарілого смартфона дуже розпливчасте. Багато пристроїв хоч і застаріли, але їх можна використовувати ще довго і без обмежень. Я думаю, у багатьох є такі старі смартфони, якими можна ще успішно користуватися. Та камера гірша, акумулятор слабенький, не такий швидкий тощо. Але використовувати можна за призначенням.

Далі розберемо прямий зовсім застарілі смартфони, які позбавлені будь-яких оновлень системи та практично всіх додатків.

На все є свій покупець і всі різні фінансові можливості. Відповідно, ціна на такі смартфони стає дуже низькою. Відповідь на запитання навіщо купують такі смартфони досить проста. Такі смартфони хоч і стають обмеженими у функціоналі через відсутність можливості оновитись, але функцію простого телефону у них залишаються. Та й існують деякі хитрощі, щоб запускати деякі версії програм на старих смартфонах. І, відповідно, ще якийсь час користуватися ними. Навіть із обмеженим функціоналом.

І виходить можна отримати звичайну дзвонилку з набором якихось додаткових функцій, камери там і решти. Все це можна сказати за копійки. Але з іншого боку звичайна кнопкова “дзвонилка” була б набагато ефективнішою, в основному за рахунок акумулятора, який точно триматиме заряд довше, ніж застарілий смартфон, де споживання на порядок вище.

Звичайно, є й інші варіанти, через які купують ці застарілі смартфони. У статті нижче пропонував варіанти.

Але розуміючи всі ці можливості, я все ж таки відмовляюся від використання подібних пристроїв. Краще користуватися сучасними смартфонами та нічим себе не обмежувати. Тим більше, ці покупки разові і на кілька років, за умови дбайливого використання. Можна продати свої старі смартфони та купити один новий.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Названо 46 моделей Samsung, які отримають One UI 7 з Android 15

    Минулого тижня Google випустила фінальну версію Android 15, виробники смартфонів вже працюють над бета-версіями нового…

    22.10.2024

    Apple планує влаштувати для журналістів та блогерів розкішний прес-тур

    Apple вирішила використати розкішний прес-тур для привернення уваги журналістів та блогерів до свого платіжного сервісу…

    22.10.2024

    Штучний інтелект не сприяє збільшенню продажів iPhone

    Аналітики компанії Jefferies дійшли висновку, що нова нейромережева технологія Apple не стане вирішальним чинником збільшення…

    22.10.2024

    Розкрито, навіщо на смартфоні потрібен режим польоту

    Сьогодні більшість мобільних пристроїв оснащені "Режимом польоту". Ця функція дозволяє тимчасово вимикати всі види радіосигналів…

    22.10.2024

    Як сучасні смартфони захищають очі від короткозорості

    Смартфони стали невід'ємною частиною нашого життя. У цьому постійне їх використання негативно б'є по органах…

    22.10.2024

    Xiaomi анонсувала потужні смартфони з новим Snapdragon 8 Elite

    Xiaomi з нетерпінням очікує запуску своєї нової серії смартфонів під назвою Xiaomi 15. Компанія вже…

    22.10.2024