Статті

Які функції смартфона потрібно відключити для підвищення рівня своєї безпеки

Share

Я відвідую спортивний зал і більшість приносять із собою смартфони. У залі є така поличка, де всі залишають свої гаджети. Так от екрани цих смартфонів загоряються як гірлянди. Щохвилини на пристрої приходять всякі повідомлення, переважно з месенджерів. Зміст цих повідомлення мені не цікавий, та й отримати за таку цікавість можна.

А от усі ці повідомлення сильно витрачають заряд батареї смартфона. Так через кожні п’ять хвилин, у перерві між “підходами”, а то й раніше, всі приходять і перевіряють – що там цікавого прийшло.

І тут варто задуматися, а чи так важливі всі ці повідомлення, що надходять? Ось 95% там всякого “інформаційного сміття”, на яке всі витрачають свій час. Так це не тільки в спортзалі – це протягом усього дня.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Але якщо ще подумати, то ми отримуємо хороший спосіб економії заряду батареї, особливо нічим не жертвуючи. Досить позбутися непотрібних сповіщень від застосунків, відключивши їх у налаштуваннях. Краще залишити сповіщення тільки там, де це дійсно необхідно, наприклад, у банківських застосунках.

Та й ось спалахує цей екран, а там може і якась особиста і важлива інформація висвітитися. А хтось поруч буде підглядати, наприклад у тому ж спортзалі.

Повідомлення месенджерів можна залишити, але попередньо провести деякі налаштування. Можна залишити сповіщення тільки на найнеобхідніші групи, чати, дзвінки та повідомлення. У кожного цей список різний. Зараз смартфони дають змогу проводити “тонкі” налаштування, а не тільки або все блокуємо, або нічого.

Більшості додатків краще заборонити роботу у фоновому режимі, оскільки це не тільки непотрібне, а й енерговитратне заняття, яке також загрожує безпеці даних. У фоновому режимі додатки можуть завантажувати оновлення і передавати інформацію третім особам. А цим можуть скористатися всякі кібершахраї.

Ще однією функцією смартфона, яку слід використовувати з обережністю, є геолокація. Її слід вмикати тільки в тих додатках, де вона справді потрібна, наприклад, у таксі або навігаторі. В інших випадках відстеження місця розташування не потрібне і може іноді становити небезпеку.

Звичайно, тільки цими рекомендаціями все не обмежується – існує ще багато всього корисного. Підписуйтесь на канал, щоб завжди бути в курсі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Microsoft представляє Surface Pro 11 з процесорами Snapdragon та OLED-дисплеємж

    Компанія Microsoft анонсувала випуск Surface Pro 11 - першого пристрою в цій серії, що працює…

    21.05.2024

    iPhone 16 Pro Max буде оснащений новими ширококутними та ультраширококутними камерами

    iPhone 16 Pro Max зможе похвалитися більшим сенсором основної камери, а обидві моделі iPhone 16…

    21.05.2024

    Як користуватися смартфоном Samsung Galaxy щоб він завжди працював

    Рівень налаштування One UI Samsung забезпечує багатий та зручний інтерфейс для користувачів Android на пристроях…

    21.05.2024

    Витік нової моделі Sony Xperia Pro-C: що на нас чекає у 2024 році

    В останні дні чутки про нові моделі смартфонів Sony не вщухають. Спочатку в мережу потрапили…

    21.05.2024

    Наскільки сильно розширення уповільнюють браузери – відповідь експертів

    Команда розробників Debugbear протестувала близько 5 тисяч найпопулярніших розширень для браузера Chrome, щоб з'ясувати, чи впливають вони…

    21.05.2024

    Представлений новий Microsoft Surface Pro: Snapdragon X, OLED, 5G, Wi-Fi 7

    Одночасно з анонсом Surface Laptop, компанія Microsoft представила ще одну новинку – Surface Pro. За заявою…

    21.05.2024