Які функції смартфона потрібно відключити для підвищення рівня своєї безпеки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Я відвідую спортивний зал і більшість приносять із собою смартфони. У залі є така поличка, де всі залишають свої гаджети. Так от екрани цих смартфонів загоряються як гірлянди. Щохвилини на пристрої приходять всякі повідомлення, переважно з месенджерів. Зміст цих повідомлення мені не цікавий, та й отримати за таку цікавість можна.

А от усі ці повідомлення сильно витрачають заряд батареї смартфона. Так через кожні п’ять хвилин, у перерві між “підходами”, а то й раніше, всі приходять і перевіряють – що там цікавого прийшло.

І тут варто задуматися, а чи так важливі всі ці повідомлення, що надходять? Ось 95% там всякого “інформаційного сміття”, на яке всі витрачають свій час. Так це не тільки в спортзалі – це протягом усього дня.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Але якщо ще подумати, то ми отримуємо хороший спосіб економії заряду батареї, особливо нічим не жертвуючи. Досить позбутися непотрібних сповіщень від застосунків, відключивши їх у налаштуваннях. Краще залишити сповіщення тільки там, де це дійсно необхідно, наприклад, у банківських застосунках.

Та й ось спалахує цей екран, а там може і якась особиста і важлива інформація висвітитися. А хтось поруч буде підглядати, наприклад у тому ж спортзалі.

Повідомлення месенджерів можна залишити, але попередньо провести деякі налаштування. Можна залишити сповіщення тільки на найнеобхідніші групи, чати, дзвінки та повідомлення. У кожного цей список різний. Зараз смартфони дають змогу проводити “тонкі” налаштування, а не тільки або все блокуємо, або нічого.

Більшості додатків краще заборонити роботу у фоновому режимі, оскільки це не тільки непотрібне, а й енерговитратне заняття, яке також загрожує безпеці даних. У фоновому режимі додатки можуть завантажувати оновлення і передавати інформацію третім особам. А цим можуть скористатися всякі кібершахраї.

Ще однією функцією смартфона, яку слід використовувати з обережністю, є геолокація. Її слід вмикати тільки в тих додатках, де вона справді потрібна, наприклад, у таксі або навігаторі. В інших випадках відстеження місця розташування не потрібне і може іноді становити небезпеку.

Звичайно, тільки цими рекомендаціями все не обмежується – існує ще багато всього корисного. Підписуйтесь на канал, щоб завжди бути в курсі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.