Статті

Названо 5 причин для переходу на Wi-Fi 6

Share

Wi-Fi 6 – найсучасніший стандарт бездротової мережі, що забезпечує високу якість зв’язку і максимальну швидкість, яку тільки можна вичавити з Wi-Fi. Більшість сучасних роутерів уже йдуть із підтримкою цього стандарту. То як зрозуміти, що настав час уже переходити на нові протоколи передавання даних? Розберемося в цьому питанні за допомогою 5 наративів.

Ваше підключення до інтернету понад 100 Мбіт/сек

Переважна більшість Wi-Fi-роутерів минулого покоління навряд чи зможуть видати чистими навіть 100 Мбіт/сек. Класичні TpLink’и, які у більшості користувачів, всередині локальної мережі дають стабільну “сотку”. А що, якщо ваш провайдер уже пропонує вам перейти на тариф понад 300 Мбіт/сек? Тут уже без сучасного роутера з Wi-Fi 6 не обійтися. Інакше це не матиме жодного сенсу.

У вас багато медіа-пристроїв

Наприклад, ви тримаєте колекцію улюблених фільмів на сервері NAS, і до локальної мережі у вас підключені телевізори та інше мультимедійне обладнання. Тут вже ніяк не обійтися без високих швидкостей, які може дати по повітрю саме стандарт Wi-Fi 6. В іншому разі буде навантаження на мережу, і всі споживачі зазнаватимуть труднощів із доступом не тільки до локальної мережі, а й до інтернету.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ви граєте в ігри

Раніше геймери, які любили зарубатися в онлайн-ігри, завжди підключали свій комп’ютер або ноутбук за допомогою дроту. З появою сучасних роутерів із Wi-Fi 6 потреба в дроті відпадає. Якщо роутер не розташований дуже далеко, то не буде жодних проблем зі швидкістю і пінгом. Уже багато гравців відмовилися від дроту на користь сучасного стандарту бездротової мережі.

Підтримка великої кількості споживачів

Якщо у вас велика сім’я і підключено багато пристроїв, то перехід на Wi-Fi 6 не є рекомендаційним – він обов’язковий. Річ у тім, що нові технології підтримують підключення великої кількості споживачів без зниження якості. Не потрібно буде бігати і перевантажувати роутер, який “захлинувся” від такої активності – сучасний стандарт вивезе безліч пристроїв.

Занадто багато перешкод

Роутери минулого покоління працюють на частоті 2.4 ГГц. Зараз на цій частоті стільки пристроїв, що роутеру дуже важко працювати в такому хаосі. У разі, якщо сигнал вашого маршрутизатора ослаб у дальній кімнаті та доступ до мережі став значно гіршим, то це гарний привід придбати новий.

Зараз у трендах дводіапазонні пристрої – працюватиме як стара, так і нова техніка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: Wi-Fi
  • Останні записи

    Аналітики: покупці не заощаджують на нових iPhone

    Аналітична агенція Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) досліджувала переваги покупців iPhone і з'ясувала, що Apple…

    09.05.2024

    Новий iPad Pro з чіпом M4 виявився потужнішим навіть за MacBook Pro

    За тиждень до офіційної презентації нового iPad Pro з чіпом M4 в мережі з'явилися перші…

    09.05.2024

    Чому не можна заряджати смартфон до 100% і розряджати до 0% – просте пояснення

    Користувачі, які часто розряджають свої мобільні телефони до 0 відсотків, роблять серйозну помилку. Ситуація ще…

    09.05.2024

    Фахівці TechRadar назвали 9 найкращих смартфонів на весну 2024 року

    TechRadar вважає, що Samsung Galaxy S24 Ultra не має конкурентів. Цей смартфон може замінити одразу…

    09.05.2024

    Названий можливий наступник Тіма Кука на посаді глави Apple

    Керівник відділу розробки апаратного забезпечення Джон Тарнас може замінити Тіма Кука на посаді генерального директора…

    09.05.2024

    У пацієнта з чіпом Neuralink виникли перші проблеми

    У березні 2024 року компанія Ілона Маска Neuralink показала свого першого пацієнта з чіпом. Ним…

    09.05.2024