Статті

Як прискорити швідкість зарядки смартфона: 5 способів, які суттєво вам допоможуть

Share

З кожною людиною періодично трапляється ситуація, коли вона виходить з дому і виявляє, що батарея телефону майже розряджена. І, як на зло, смартфон потрібен найбільше саме сьогодні, а переносний зарядний пристрій немає можливості придбати. Тому, буде не зайвим дізнатися кілька способів, які допоможуть швидше заповнити акумулятор телефону з мінімальними витратами за часом.

Залишити телефон у спокої

Значна частина заряду батареї смартфона витрачається на підсвічування великого і яскравого дисплея. І, якщо користувач постійно щось шукає в інтернеті, дивиться ролики, дзвонить або просто читає, при цьому намагаючись зарядити телефон, то процес може неабияк затягнутися. Найкращий вихід із ситуації, закрити додатки і залишити пристрій у спокої, даючи йому час заповнити заряд. Вивільнену годину можна витратити на себе, дім або сім’ю.

Увімкнути режим польоту

Один з найефективніших способів для поповнення енергії телефону, активувати “Режим польоту”. Функція повністю відключає стільникову мережу, інтернет, Bluetooth, радіо, Wi-Fi, які крадуть дорогоцінний ресурс, навіть якщо телефон спокійно лежить у кишені. Значок літачка у верхній частині екрана підтверджує, що можливість приймати повідомлення та дзвінки до того часу, поки режим не буде закрито, відсутня.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цей захід дає змогу за лічені хвилини заповнити заряд батареї і відмінно працює, коли час очікування обмежений. Якщо потрібно заощадити ресурс акумулятора на довгий термін, можна активувати “Режим польоту” на весь день, періодично відключаючи його, щоб зателефонувати або відправити повідомлення.

Вимкнути телефон

Вимкнений пристрій не витрачає енергію на підтримку працездатності дисплея, виявлення стільникових мереж, інтернету тощо. Час заряду смартфона у вимкненому стані скорочується вдвічі.

Однак важливо відзначити, що деякі сучасні телефони забезпечені контролерами, які використовують швидку фазу заряду акумулятора. Завдяки цій функції, час поповнення батареї увімкненого смартфона навіть менший, ніж за його повного вимкнення.

Заряджати телефон від розетки

Існує безліч способів відновлення енергії смартфона: через USB-порти на ноутбуці або комп’ютері, переносний зарядний пристрій, чохол-зарядка тощо. Усі пристосування ефективні, але щоб телефон виявився повністю готовим до роботи, потрібно почекати досить тривалий час. Тому, найпростіший і найшвидший спосіб зарядити телефон – використовувати оригінальний пристрій, що складається з адаптера і USB-кабелю. Зарядка від розетки набагато швидше подає струм (1,5A), ніж USB-порти на ПК (0,9А), і працює продуктивніше.

Зняти чохол

Усі сучасні мобільні пристрої працюють на іонно-літієвому акумуляторі. Цей вид накопичувача енергії довше служить і швидше заряджається. Єдине, чого він не любить – це перегрів. Оптимальна температура для роботи пристрою – 15 градусів за Цельсієм. Надмірне нагрівання телефону сприяє швидкій втраті енергії.

У цьому сенсі чохол відіграє не найпозитивнішу роль. Хоч він і захищає смартфон від падінь і пошкоджень, але через нього акумулятор нагрівається сильніше і швидше. У процесі поповнення енергії, телефон стає гарячим, а чохол перешкоджає охолодженню і виступає як термос. Тому, на час зарядки краще все зайве зі смартфона зняти.

Щоб прискорити час заряду телефону, не варто продовжувати користуватися пристроєм. Краще залишити його в спокої, поки акумулятор не заповниться. “Режим польоту” і повне вимкнення смартфона допоможуть менше часу витратити на відновлення ресурсу, тому що всі “розтратники” енергії (стільникова мережа, інтернет тощо) не працюють. Заряджати телефон найкраще від мережі, при цьому не забувати знімати з пристрою чохол, який спричиняє перегрівання акумулятора і сприяє його швидкому розряду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: поради
  • Останні записи

    Корпус Samsung Galaxy S25 Ultra отримає новий клас титану

    Це дозволить покращити структурну цілісність топового Samsung Galaxy S наступного покоління. Титан класу Grade 3…

    20.05.2024

    Firefox почне аналізувати пошукові запити користувачів

    Браузер Firefox почав вивчати пошукові запити користувачів. Як пояснили в компанії Mozilla, яка розробляє програму,…

    20.05.2024

    Компанія TCL представила унікальний смартфон, який можна скласти втричі

    Компанія TCL у рамках виставки Display Week 2024 у Каліфорнії представила прототип гнучкого смартфона TCL…

    20.05.2024

    Кабінет міністрів обмежив роботу онлайн-казино

    Кабінет міністрів ухвалив постанову про протидію негативним наслідкам функціонування азартних ігор у мережі Інтернет. Вона…

    20.05.2024

    Фінська компанія HMD випустить смартфон у відомому дизайні лінійки Nokia Lumia

    Фінська компанія HMD відроджує легендарний дизайн Fabula, відомий за моделями Nokia N9 та ранніми смартфонами…

    20.05.2024

    Рожевий титан – новий колір iPhone 16 Pro

    Аналітик Мін-Чі Куо підтвердив попередні чутки про колірну гамму iPhone 16. У новій Pro-лінійці синій…

    20.05.2024