Чому не варто тримати ноутбук на колінах: 5 вагомих причин

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як часто ви сидите в кріслі або на дивані, тримаючи ноутбук на колінах? Розповімо про негативні наслідки, до яких може призвести ця звичка.

Можуть виникнути проблеми з хребтом

Тривале перебування у незручній позі часто призводить до різних проблем із хребтом. Через те, що людина, сидячи за ноутбуком, не може рівно тримати спину, у неї можуть з’явитися такі неприємні захворювання, як:

  • остеохондроз;
  • утиск нерва;
  • стеноз кровоносних судин.

Найкраще для роботи за ноутбуком сідати на стілець зі спинкою, яка підтримуватиме в нормальному положенні хребта. Також періодично необхідно робити невеликі перерви на розминку, щоб покращити кровообіг і розім’яти м’язи.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Можуть виникнути проблеми із суглобами

Якщо часто ставити ноутбук на коліна, через тиск можуть пошкодитись колінні суглоби. Крім того, розвиваються різні види артриту, артрозу і навіть променево-зап’ястковий синдром. Для підтримки здоров’я суглобів у нормі необхідно робити легку гімнастику і не сидіти довго в одному положенні.

Можуть виникнути порушення кровообігу

Науково доведено, що тривале використання ноутбука на колінах може призвести до порушення кровообігу. Найчастіше уражаються ділянка шиї, малого тазу та відділи хребта. Через те, що монітор перебуває надто низько, людина нахиляється і тримає в неправильному положенні не лише шию, а й усе тіло. Незначні неприємні відчуття спочатку, згодом можуть перетворитися на тяжкі захворювання.

Використання ноутбука на колінах може призвести до втрати функціональності головного мозку

Головному мозку завжди необхідно підтримувати добрий кровообіг. Якщо шия довго перебуває в неправильному положенні, утрудняється нормальне надходження крові в мозок, що може призвести до зниження і навіть повної втрати звичної функціональності головного мозку. Це може призвести не тільки до неприємних відчуттів, а й до сильних головних болів та інших серйозних захворювань, через які організм перестане нормально функціонувати.

А ще може призвести до падіння рівня зору

Якщо людина проводить за ноутбуком багато годин на добу, його зір може значно знизитися в короткі терміни. Насамперед це пояснюється тим, що пристрій розташований неправильно щодо рівня очей. Також через надмірно яскраву картинку на моніторі людське око починає рідше моргати, що призводить до пересихання очного яблука, і зір падає. Щоб уникнути цього, необхідно вибирати правильний кут огляду для встановлення ноутбука і робити перерви на 10-20 хвилин, щоб очі могли відпочити.

Тривале використання ноутбука на колінах не приносить користі організму. Тому варто стежити за поставою та не забувати робити невелику розминку. Правильне використання пристрою допоможе зберегти зір та вбереже від розвитку різноманітних захворювань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.