Статті

Топ-8 порад, щоб зробити ваш Android максимально корисним

Share
Час читання: 2 хв.

Андроїд – найпопулярніша операційна система у світі. Але користувачі смартфонів навіть не здогадувалися, що вони можуть перетворити свій гаджет на дуже корисний пристрій. Практичні поради та фішки Андроїд – у нашій статті.

Видалення непотрібних додатків

Під час купівлі нового смартфона можна помітити, що в ньому встановлено велику кількість утиліт. Більшість із них є непотрібними і не будуть використані. Як видалити непотрібні додатки? Через налаштування. Якщо додаток є частиною операційної системи, то замість видалення буде доступна функція вимкнення.

“Знайди свій телефон”

Ще одна з категорії “найкорисніші налаштування Андроїд”. Настійно рекомендуємо ввімкнути. У разі втрати смартфона його легко вдасться знайти за допомогою геолокації та прив’язаного акаунта Google. Утиліта повністю безкоштовна і працює без перебоїв.

“Не турбувати”

Набридли постійні повідомлення із соціальних мереж? Не обов’язково вмикати режим польоту, оскільки в кожному смартфоні є функція “Не турбувати”. Вона налаштовується індивідуально під запити користувача. Також присутній автоматичний нічний режим.

Голосовий пошук “ОК, Google”

Вкрай корисна функція, яку можна використовувати в машині або дорогою додому, коли немає можливості надрукувати запит. У смартфоні обов’язково має бути справний мікрофон. Голосове введення розуміє велику кількість мов світу, включно з російською.

Автоматичне резервування фотографій

Рекомендується ввімкнути це налаштування в акаунті Google. Знімки автоматично копіюватимуться з галереї телефону в Диск. Обсяг останнього дорівнює 15 Гб. Якщо такий розмір здається занадто маленьким, то можна докупити ще.

Історія повідомлень

Дуже часто користувачам приходить велика кількість повідомлень, і вони за звичкою починають їх просто змахувати. Нерідко через це вислизає важлива інформація.

Як подивитися історію повідомлень? У налаштуваннях повідомлень на Андроїд можна активувати функцію історії. Вона дає змогу переглядати всі сповіщення, які нещодавно були отримані. На жаль, остання підтримка функції здійснювалася тільки на Android 11 і нижче.

Провести пальцем по клавіатурі

Ця фішка знайома багатьом користувачам Андроїд. Досить провести пальцем по потрібних буквах, і смартфон автоматично перетворює їх на ціле слово. Утиліта хоч і проста, але багатофункціональна.

Режим енергозбереження

Якщо заряд акумулятора наближається до 0, а смартфон поки що не можна зарядити, то варто ввімкнути режим енергозбереження. Він присутній у кожному гаджеті за замовчуванням. Користувач може налаштувати параметри під себе або скористатися вже готовими.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Android
  • Останні записи

    Експерт заявив, що постійне використання гаджетів знижує концентрацію уваги

    Смартфони, планшети та ноутбуки стали невід'ємною частиною нашого життя, але надмірне проведення часу за екранами…

    13.10.2024

    Apple заявила, що ШІ-моделі насправді не думають, а лише створюють ілюзію мислення

    Дослідники Apple виявили, що великі мовні моделі, такі як ChatGPT, не здатні до логічного мислення…

    13.10.2024

    WhatsApp додає підтримку віджетів на iPhone

    У WhatsApp з'явиться підтримка віджетів для iPhone. Вони працюватимуть на всіх смартфонах Apple із встановленою…

    13.10.2024

    Samsung Galaxy S25 FE може стати найтоншим смартфоном у серії

    Лише нещодавно бренд випустив народний флагман Galaxy S24 FE, а у мережі вже обговорюють його…

    13.10.2024

    Компанія OpenAI заявила про понад 20 випадків використання ChatGPT у кібератаках

    OpenAI повідомила про більш ніж двадцять кібератак, створених за допомогою їхньої генеративної моделі штучного інтелекту…

    13.10.2024

    Які моделі навушників AirPods існують і в чому різниця

    Перші бездротові навушники AirPods були випущені у 2016 році. З того часу Apple випустила ще…

    13.10.2024