Статті

Експерти рекомендують ретельно оглянути смартфон перед покупкою

Share
Час читання: < 1 хв.

Купівля вживаної техніки — чудовий спосіб заощадити, але потребує уважності. За порадою експертів, перед покупкою потрібно ретельно оглянути пристрій.

Що ще відомо

Важливо переконатися, що пристрій працює справно. Необхідно протестувати камеру, динаміки, мікрофон, екран, Bluetooth (для смартфонів) або клавіатуру, тачпад, роз’єми, оперативну пам’ять та процесор (для ноутбуків). Переконайтеся, що пристрій завантажується без проблем і затримок.

Обов’язково слід перевірити стан батареї. У пристроїв вона може бути зношена. Можна використовувати системні налаштування або спеціальні програми для перевірки стану батареї та кількості циклів заряджання. Зношена батарея вимагатиме заміни та додаткових витрат.

Завжди необхідно перевіряти серійний номер та модель на офіційному сайті виробника. Це дозволить дізнатися історію пристрою та переконатися, що воно не значиться в основі вкрадених товарів.

Якщо є сумніви щодо стану пристрою, можна використовувати спеціальні програми та тести для перевірки його компонентів. Перевірка процесора, оперативної пам’яті, графічного адаптера та інших елементів допоможе виявити приховані проблеми.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: поради
  • Останні записи

    Перші фото чохлів для iPhone SE 4 спростовують деякі анонсовані інсайдерами зміни

    Журналіст Сонні Діксон, відомий своїми рідкісними, але точними інсайдами, поділився першою фотографією чохла для майбутнього…

    13.10.2024

    Консультант Microsoft розповів про використання шахраями технологій ШІ

    Сила штучного інтелекту відкриває нові обрії. Від автоматизації процесів до функцій, які раніше вважалися неможливими,…

    13.10.2024

    Експерт із кібербезпеки радить уникати особистих даних у паролях

    Експерт поділився порадами щодо захисту даних від кіберзлочинців. Він наголосив на важливості створення складних паролів,…

    13.10.2024

    Apple готує розумне кільце для відстеження здоров’я

    За чутками, Apple планує розширити свою лінійку пристроїв для охорони здоров'я, випустивши нове розумне кільце.…

    13.10.2024

    У TikTok замість людей модерувати контент почне ШІ

    Агентство Reuters з посиланням на свої джерела повідомило про звільнення TikTok щонайменше 700 співробітників, пов'язаних…

    13.10.2024

    Документи TikTok підтверджують негативний вплив платформи на дітей

    Внутрішні документи TikTok розкрили, що компанія була обізнана про ризики, які її додаток представляє для…

    13.10.2024