Статті

Топ-5 неочевидних відмінностей дорогого смартфона Xiaomi від дешевого

Share

Якщо раніше смартфони Redmi марки Xiaomi випускалися виключно в металевому корпусі, то зараз виробник розробив чітку градацію. Корпус дешевих моделей виготовляють із пластику, а у більш дорогих спинка виконується зі скла. При цьому в найбільш просунутих смартфонах (Xiaomi 12 і 13 серії, MIX Fold 2) можна бачити поєднання і металу, і скла. Це моделі, дисплей яких виконаний з високоміцного загартованого скла Corning.

Крім того, у так званих флагманів присутній надійний вологозахист (стандарт IP68). Тоді як у дешевших смартфонів – IP54, тобто вони захищені тільки від дрібних бризок. Якщо такий телефон впаде у воду, то врятувати його вже навряд чи вдасться.

Оновлення Android: “дрібниця, а приємно”

Виробник випустив Redmi Note 12 і Xiaomi 13 практично в один час (з різницею в кілька місяців). Однак перший працює на дванадцятій версії Android, а другий – на тринадцятій. Здавалося б, не така вже й велика різниця, але все ж.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще один момент: термін підтримки. Якщо щасливі власники флагманів Xiaomi протягом трьох років отримуватимуть оновлення ОС, то для їхніх дешевших “побратимів” жодних термінів не позначено. Ще гірша ситуація з Redmi 10C. До речі, патчі безпеки у флагманів надходять навіть через чотири роки після виходу мобільного пристрою.

Наявність корисних функцій

Мало хто знає, що виробник телефонів Xiaomi цілеспрямовано не оснащує дешеві версії телефонів потрібними функціями MIUI. Наприклад, у них немає можливості вибрати суперобої і суперроздільну здатність, а робота Always on Display дуже сильно обмежена. Ба більше, недоступне і програмне поліпшення якості відео за HDR, відсутні технології MEMC.

Крім того, для недорогих смартфонів чотирнадцятої версії виробник на презентації обіцяв різні віджети, а також програму копіювання тексту з фото. Але нічого з цього власники цих телефонів не виявили.

Підтримка Qi

Підтримка бездротової зарядки присутня виключно в найдорожчих моделях Xiaomi:

  • Mi Mix 2S;
  • 12/13 Pro і 12/13 Ultra;
  • Mi 10 Ultra;
  • Mix Fold і Mix Fold 2 та інші.

І найцікавіше, що навіть ті смартфони, які умовно відносять до флагманів (11T, 12X, 13 Lite), теж не мають цієї підтримки. Виробник не приховує, що такий хід – це банальне маркетингове обмеження, адже за зручність і комфорт, як то кажуть, завжди потрібно платити. А насправді? Щоб розмістити під кришкою котушку, немає потреби витрачати великі гроші.

Гарантія

Ті, хто цікавиться новинками та оновленнями для смартфонів компанії Xiaomi, знають, що Global і ЕАС – це міжнародні версії, які оснащені програмою VIP-привілеїв. Якщо говорити простими словами, то це поліпшені гарантійні умови, які включають:

  • Два роки обслуговування на гарантії;
  • Можливість протягом півроку після покупки безкоштовно замінити екран;
  • Протягом 12 місяців – один безкоштовний ремонт (безгарантійний).

Крім цього, на час проведення ремонту користувачеві надається інший смартфон-флагман.

Рішення, який купувати телефон, звичайно ж, приймається індивідуально. Важливо перед покупкою зважити всі “за” і “проти”, вивчити різні моделі, оскільки в деяких випадках дешеві смартфони Xiaomi набагато більш просунуті, ніж флагмани.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

View Comments

Опублікував
Лужна Софія
Tags: Xiaomi
  • Останні записи

    Що потрібно знати під час створення пароля для свого облікового запису

    Кіберполіція рекомендує дотримуватися цих порад під час створення пароля та використання облікового запису. Для створення…

    19.05.2024

    У “Vodafone” відповіли абонентам, чому може зникнути Інтернет

    Скарги на Vodafone почали надходити після введення графіків відключення електроенергії по всій Україні. "Тут знову…

    19.05.2024

    Названо 10 найпоширеніших помилок при зарядці смартфона

    У сучасному світі смартфон став нашим незамінним помічником. Ми використовуємо його для дзвінків, спілкування, роботи,…

    19.05.2024

    Все дуже серйозно. OpenAI посилює захист конфіденційності

    В останньому матеріалі видання Vox з'явилася інформація про те, що компанія OpenAI, відома своїми розробками в галузі…

    18.05.2024

    Відомо, що Apple не розповіла про новий iPad Pro

    На початку цього року купив новий MacBook Air. Це була 13-дюймова модель початкового рівня із…

    18.05.2024

    Microsoft випустить нову консоль Xbox у 2026 році

    Інсайдер під ніком TheGhostofHope, посилаючись на кілька "надійних джерел", розповів про плани Microsoft з випуску…

    18.05.2024