Топ-5 неочевидних відмінностей дорогого смартфона Xiaomi від дешевого

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо раніше смартфони Redmi марки Xiaomi випускалися виключно в металевому корпусі, то зараз виробник розробив чітку градацію. Корпус дешевих моделей виготовляють із пластику, а у більш дорогих спинка виконується зі скла. При цьому в найбільш просунутих смартфонах (Xiaomi 12 і 13 серії, MIX Fold 2) можна бачити поєднання і металу, і скла. Це моделі, дисплей яких виконаний з високоміцного загартованого скла Corning.

Крім того, у так званих флагманів присутній надійний вологозахист (стандарт IP68). Тоді як у дешевших смартфонів – IP54, тобто вони захищені тільки від дрібних бризок. Якщо такий телефон впаде у воду, то врятувати його вже навряд чи вдасться.

Оновлення Android: “дрібниця, а приємно”

Виробник випустив Redmi Note 12 і Xiaomi 13 практично в один час (з різницею в кілька місяців). Однак перший працює на дванадцятій версії Android, а другий – на тринадцятій. Здавалося б, не така вже й велика різниця, але все ж.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще один момент: термін підтримки. Якщо щасливі власники флагманів Xiaomi протягом трьох років отримуватимуть оновлення ОС, то для їхніх дешевших “побратимів” жодних термінів не позначено. Ще гірша ситуація з Redmi 10C. До речі, патчі безпеки у флагманів надходять навіть через чотири роки після виходу мобільного пристрою.

Наявність корисних функцій

Мало хто знає, що виробник телефонів Xiaomi цілеспрямовано не оснащує дешеві версії телефонів потрібними функціями MIUI. Наприклад, у них немає можливості вибрати суперобої і суперроздільну здатність, а робота Always on Display дуже сильно обмежена. Ба більше, недоступне і програмне поліпшення якості відео за HDR, відсутні технології MEMC.

Крім того, для недорогих смартфонів чотирнадцятої версії виробник на презентації обіцяв різні віджети, а також програму копіювання тексту з фото. Але нічого з цього власники цих телефонів не виявили.

Підтримка Qi

Підтримка бездротової зарядки присутня виключно в найдорожчих моделях Xiaomi:

  • Mi Mix 2S;
  • 12/13 Pro і 12/13 Ultra;
  • Mi 10 Ultra;
  • Mix Fold і Mix Fold 2 та інші.

І найцікавіше, що навіть ті смартфони, які умовно відносять до флагманів (11T, 12X, 13 Lite), теж не мають цієї підтримки. Виробник не приховує, що такий хід – це банальне маркетингове обмеження, адже за зручність і комфорт, як то кажуть, завжди потрібно платити. А насправді? Щоб розмістити під кришкою котушку, немає потреби витрачати великі гроші.

Гарантія

Ті, хто цікавиться новинками та оновленнями для смартфонів компанії Xiaomi, знають, що Global і ЕАС – це міжнародні версії, які оснащені програмою VIP-привілеїв. Якщо говорити простими словами, то це поліпшені гарантійні умови, які включають:

  • Два роки обслуговування на гарантії;
  • Можливість протягом півроку після покупки безкоштовно замінити екран;
  • Протягом 12 місяців – один безкоштовний ремонт (безгарантійний).

Крім цього, на час проведення ремонту користувачеві надається інший смартфон-флагман.

Рішення, який купувати телефон, звичайно ж, приймається індивідуально. Важливо перед покупкою зважити всі “за” і “проти”, вивчити різні моделі, оскільки в деяких випадках дешеві смартфони Xiaomi набагато більш просунуті, ніж флагмани.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.