Названо речі, які несумісні з роутером. Буде поганий сигнал

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Втомилися перезавантажувати роутер щодня, а зв’язок буквально “відвалюється” без причин? І це логічно, адже такі причини є “невидимими”, але впливають на якість інтернету, який роздає пристрій. Взагалі, перебої з Wi-Fi цілком нормальна практика, оскільки на бездротові мережі можуть впливати різні речі, про які ви навіть не здогадувалися.

Реклама

Ви знали, що Wi-Fi-роутер буде погано працювати поруч із дзеркалом або холодильником? Але і це не основна проблема поганого сигналу.

Радіоняні та мікрохвильовки

Будь-які пристрої, що працюють з радіочастотами або мікрохвилями здатні нашкодити роутеру. Причому навіть звичайна мікрохвильовка, яку ви вмикаєте всього на кілька хвилин, щоб підігріти сніданок. Проблема полягає в тому, що електроніка генерує електромагнітні сигнали, які збивають роботу мережі Wi-Fi.

До слова, мікрохвильові печі працюють на одній частоті з роутером – приблизно 2.4 Ггц. Тому слід прибрати роутер подалі від техніки.

Холодильники

Навіть найстаріший холодильник буде сильно “фонити” в процесі роботи. Знову ж таки, проблема криється в електромагнітному випромінюванні, яке виходить від пристрою і компресора. Наприклад, двигун холодильного обладнання створює потужне поле, здатне збивати мережі Wi-Fi і загалом – заважає роботі роутера. Проблему можна помітити в моменти запуску компресора, коли поле досягає своєї пікової потужності.

Камери Wi-Fi

Тут все зрозуміло – будь-яке бездротове обладнання з технологією Wi-Fi буде генерувати своє поле, що збиває роботу роутера. Зазвичай такі пристрої прийнято монтувати мінімум за 2-3 метри від роутера та інших гаджетів. До речі, перешкоди створюють пристрої, розташовані у квартирах сусідів. Але з цією проблемою нічого не поробиш, а ось камери краще прибрати подалі.

Накопичувачі з USB 3.0

USB 3.0 вирізняються високою швидкістю передачі даних, але ця особливість може вплинути на роботу роутера. Ще кілька років тому фахівці встановили, що флешки USB 3.0 у безпосередній близькості з роутером здатні “збивати” сигнал. Звісно, цей принцип працюватиме тільки за увімкненого накопичувача.

Рішення дуже просте – вмикайте флешку в ПК і ноутбук через кабель. У такому разі перешкоди будуть мінімальними.

Дзеркала

На подив навіть звичайні дзеркала здатні перешкодити роботі Wi-Fi роутера. І тут немає ніякого секрету – дзеркальна поверхня певною мірою здатна відбивати сигнали у зворотний бік. У деяких випадках дуже якісні дзеркала можуть блокувати сигнал, але найчастіше просто відображають його.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ