Смартфони

ТОП-5 найкращих Android-смартфонів у 2023 році

Share
Час читання: 4 хв.

Світ Android-смартфонів кардинально відрізняється від світу iPhone. У системі Apple ви маєте лише iPhone, тоді як, потрапляючи у світ Android, перед вами опиняються сотні смартфонів різних виробників, які використовують одну й ту саму програмну платформу. Моделей Android-смартфонів на ринку настільки багато, що досить важко зробити правильний вибір. Розуміючи, що практично кожен користувач під час купівлі нового Android-смартфона стоїть перед складним вибором, ми в Gadgetpage.ru відібрали п’ять найкращих Android-смартфонів у різних цінових категоріях – від початкового рівня до флагманів.

Насамперед хочемо сказати, що під час купівлі нового Android-смартфона необхідно враховувати кілька критеріїв. По-перше, зверніть увагу на продуктивність смартфона, особливо якщо ви шукаєте бюджетний пристрій. Якщо вам потрібен смартфон початкового рівня, варто переконатися в тому, що обрана модель має найкращі характеристики у своєму класі та спокійно впорається з навантаженнями.

По-друге, важлива якість і тип дисплея. За можливості обирайте моделі з OLED-панелями, оскільки вони мають масу переваг порівняно з LCD-екранами, зокрема глибші й насиченіші кольори та нижчий рівень енергоспоживання, а також високу яскравість.

Важливим при виборі нового смартфона є і його дизайн. Переконайтеся, що смартфон зручно лежить у вашій руці і має корпус, виготовлений з якісних матеріалів. Додатковою перевагою буде захист від пилу та вологи.

Ще одна характеристика, яку потрібно враховувати під час купівлі нового смартфона, це, звісно ж, його камери. Важливо врахувати роздільну здатність основної та фронтальної камер, а також точність передачі кольору, наявність HDR, а також роботу в портретному і нічному режимах.

Звичайно ж, під час вибору смартфона зверніть увагу і на його автономність. Немає сенсу купувати потужний смартфон з поганою автономністю. Краще зупинити свій вибір на моделі, яка гарантовано зможе пропрацювати без підзарядки цілий день. Також варто задуматися і про тривалість програмної підтримки смартфона. Ми рекомендуємо звернути увагу на моделі, яким виробник обіцяє не менше трьох років регулярних оновлень ПЗ.

Найкращий бюджетний смартфон – Google Pixel 6a

Один із найкращих смартфонів для покупців з обмеженим бюджетом у 2023 році – це Google Pixel 6a, оскільки цей смартфон, попри демократичний цінник, має характеристики флагманського рівня. До його оснащення входять 6,1-дюймовий OLED-дисплей, фірмовий чипсет Google Tensor, 6 Гбайт оперативної та 128 Гбайт вбудованої пам’яті.

Google Pixel 6a відрізняє стильний дизайн, а також круті камери зі штучним інтелектом, які за якістю перебувають приблизно на одному рівні з топовими флагманськими моделями. Крім того, обираючи цей смартфон, ви отримаєте три великі оновлення Android і п’ять років регулярних оновлень безпеки.

Найкращий смартфон середнього класу – OnePlus 11

OnePlus 11 – ідеальне рішення для тих, хто хоче купити справжній флагман за ціною смартфона середнього класу. Він базується на новітньому чипсеті Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 і оснащується великою 6,7-дюймовою OLED-панеллю з частотою оновлення зображення 120 Гц. Автономність йому забезпечує велика акумуляторна батарея ємністю 5000 мАг з підтримкою швидкої дротової зарядки потужністю 100 Вт. Відповідний зарядний пристрій поставляється в комплекті зі смартфоном.

Виробник обіцяє OnePlus 11 до чотирьох років оновлень програмного забезпечення і до п’яти років виправлень безпеки. Ще одна перевага смартфона – захищений від пилу і вологи за стандартом IP68 корпус.

Найкращий смартфон преміум-класу – Samsung Galaxy S23 Ultra

Представлений на початку року Samsung Galaxy S23 Ultra задає планку всім флагманським смартфонам 2023 року. Він має безліч переваг і не йде на компроміси.

Samsung Galaxy S23 Ultra має все, чого тільки чекають від Android-смартфона. Він оснащується 6,8-дюймовим AMOLED-дисплеєм типу LTPO з адаптивною частотою оновлення зображення до 120 Гц, камерами з 3- і 10-кратним оптичним зумом і здатний похвалитися рекордним часом автономної роботи. Також останній флагман Samsung поставляється в комплекті зі стилусом S Pen.

Користувачі Samsung Galaxy S23 Ultra можуть розраховувати на чотири роки оновлень ПЗ і на п’ять років оновлень безпеки.

Найкращий складаний смартфон – Samsung Galaxy Z Fold 4

Якщо ви вирішили відмовитися від класичного смартфона на користь пристрою зі складною конструкцією, то найкращим вибором стане Samsung Galaxy Z Fold четвертого покоління. Він перевершує конкурентів в усіх напрямках і здатний запропонувати найкращі характеристики – від стилуса S Pen до надійного складного механізму і захисту від пилу та вологи за стандартом IP68.

Загалом найкращий Android-смартфон – Google Pixel 7 Pro

Google Pixel 7 Pro – лідер ринку Android-смартфонів в усіх напрямках. Так, він відстає від деяких конкурентів у таких галузях, як швидкість заряджання і час автономної роботи, але оцінюючи його загальну продуктивність, він перевершує всі моделі, представлені на ринку на сьогоднішній день. Чип Tensor G2 має потужні можливості штучного інтелекту і машинного навчання, забезпечуючи Google Pixel 7 Pro перевагу перед будь-яким іншим смартфоном. Крім того, флагман Google має найкращу камеру на ринку на сьогоднішній день.

В оснащення Google Pixel 7 Pro, крім фірмового чипсета, входить 6,7-дюймовий OLED-дисплей з частотою оновлення зображення 120 Гц і потрійна основна камера з 3-кратним оптичним зумом.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Sony випустить PlayStation 6 у двох варіантах

    PlayStation 5 Pro ще не вийшла на ринок, а вже з’являються чутки про PlayStation 6.…

    21.09.2024

    DxOMark оцінив iPhone 16 Pro Max: найкращий для відео, але не для фото

    Експерти DxOMark опублікували огляд камери нового iPhone 16 Pro Max, і вона визнана однією з…

    21.09.2024

    iPhone 17 отримає значні оновлення дисплея

    За інформацією Росса Янга з Display Supply Chain, iPhone 17, iPhone 17 Slim (який замінить…

    21.09.2024

    Тестування iPhone 16 Pro показало вразливість нових ультратонких рамок

    iPhone 16 і iPhone 16 Pro вже на ринку, а разом із ними з’явилися й…

    21.09.2024

    Google висміює Apple за запізніле впровадження RCS у новій рекламі

    Вийшла нова реклама з серії #BestPhonesForever, і Google знову кепкує з Apple, точніше, Pixel насміхається…

    21.09.2024

    Незважаючи на критику, фанати Apple масово купують iPhone 16

    Деякі вважають презентацію iPhone 16 однією з найбільш нудних подій Apple. Відомі інсайдери навіть відзначають…

    21.09.2024