Статті

Що не можна робити якщо смартфон упав у воду або намок

Share

Зараз смартфон є майже в кожного і часто трапляється так, що гаджет контактує з водою, що може негативно позначитися на його роботі. Я чув безліч історій про те, як телефони падали в калюжу, унітаз або навіть каструлю з супом. Хтось забуває вийняти смартфон з кишені, перед тим як закинути речі в пральну машину, хтось полюбляє полежати з телефоном у ванній, ну і, мабуть, кожен торкався гаджета мокрими руками, проливав на нього щось або потрапляв з ним під дощ. Незалежно від моделі телефону контакт з рідиною небажаний.

Не перевіряйте працездатність смартфона

Якщо телефон впав у воду або сильно намок, то його потрібно відразу вимкнути. Коректно працювати після такого випробування гаджет, ймовірно, не буде. Влаштовуючи перевірку працездатності смартфона ви ризикуєте погіршити ситуацію і навіть спровокувати коротке замикання.

Смартфони влаштовані таким чином, що їхні деталі миттєво пропускають воду. Не варто вмикати телефон або ставити його заряджатися, поки ви не впевнені, що він висох.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Не підключайте промоклий смартфон до електромережі – це може призвести до короткого замикання.

Не сушіть смартфон у мікрохвильовці або на батареї

У мікрохвильовій печі телефон сушити в жодному разі не можна. Під впливом високочастотного електричного поля, яке утворюється в мікрохвильовці, мікросхеми телефону згорять, а металеві деталі заіскрять. Достатньо кілька секунд перебування смартфона у ввімкненій мікрохвильовці, щоб він перестав працювати. Крім того, мікрохвильовка теж може прийти в непридатність, особливо якщо корпус смартфона металевий.

Можна розташувати телефон неподалік від обігрівача або батареї, щоб він швидше просох, але краще не квапити цей процес. Не кладіть смартфон на батарею, якщо не хочете, щоб він вийшов з ладу.

Не сушіть смартфон феном або пилососом

Перша думка, яка багатьом спадає на думку, – взяти в руки фен і просушити ним промоклий гаджет. Але робити це категорично не раджу, так ви тільки заженете воду глибше.

А потік гарячого повітря з фена може зіпсувати промоклу електроніку і навіть розплавити пластикові деталі смартфона.

Трясти телефон, намагаючись позбутися зайвої вологи, теж погана затія. Якщо вода вже просочилася вглиб, то витрусити її все одно не вийде. Так ви тільки розподілите рідину по всьому смартфону.

Є порадники, які рекомендують скористатися пилососом. Так дійсно можна витягнути зі смартфона воду, але робити це потрібно не поспішаючи і дуже обережно. В іншому разі ви зробите тільки гірше і пошкодите динамік.

Контакт із водою є випробуванням для будь-якої електроніки. У промоклих смартфонів найчастіше страждають динаміки та дисплей. Більшість скарг пов’язані з виникненням різного шуму, зникненням звуку з динаміка або мікрофона, а також появою смуг і плям на екрані та проблемами з роботою сенсора.

Якщо після самостійного сушіння ви виявили якісь проблеми в роботі смартфона, то краще одразу віднести його до сервісного центру та розповісти фахівцеві з ремонту, що сталося з телефоном і які дії ви зробили, перш ніж звернутися до професіонала.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: поради
  • Останні записи

    Створено унікальну флешку яка прослужить понад 200 років

    Коли ви купуєте флешку, ви звертаєте увагу на три параметри: обсяг, продуктивність і стійкість до…

    20.05.2024

    Експерти назвали плюси та мінуси нових iPad Pro M4 2024

    Як і раніше, новий iPad Pro є у двох варіантах: з діагоналлю 11 та 13…

    20.05.2024

    Шахраї вимагають гроші за листування до WhatsApp – що робити

    Останнім часом шахраї все частіше використовують месенджери для розлучення громадян на гроші. Не є винятком…

    20.05.2024

    Вже завтра відбудеться презентація Microsoft Build 2024: де дивитись пряму трансляцію

    Компанія Microsoft готується до своєї найбільшої щорічної конференції Microsoft Build 2024. Захід пройде в офлайн-форматі…

    20.05.2024

    iOS 18 буде використовувати штучний інтелект у сповіщеннях, календарі та фоторедакторі

    Інсайдер і журналіст Марк Гурман з Bloomberg розкрив деякі подробиці про можливості штучного інтелекту в…

    20.05.2024

    Xiaomi запустила в глобальний продаж планшети Redmi Pad Pro з 12,1-дюймовим екраном

    Xiaomi розпочала продаж глобальних версій планшета Redmi Pad Pro, які близько місяця тому дебютували на…

    20.05.2024