Статті

Смартфони перестали дивувати, але це добре

Share

Я однаково захоплений роботою останнього iPhone і бюджетного Xiaomi, адже, по суті, задоволеність смартфоном залежить тільки від цілей, які були поставлені перед ним спочатку.

Велика частина мого життя так чи інакше пов’язана з гаджетами. Спочатку я займався їхнім ремонтом, потім перевіряв якість ремонту від інших майстрів, а зараз відповідаю за оптові поставки техніки в одній із торгових мереж.

Але навіть така захоплена людина як я, стала помічати, що останнім часом смартфони (як пристрої) перестали мене дивувати.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Про причини, про майбутнє індустрії, і про те, чому це добре, піде мова в цій статті.

Якщо повернутися назад у часі, то ми побачимо, як швидко змінювалися і розвивалися мобільні телефони. Нові моделі завжди дивували своїми можливостями і функціями. Але що змінилося?

Насамперед, треба відзначити той факт, що зараз смартфонів багато і вони всі схожі один на одного.

Раніше нові моделі пропонували унікальні функції і можливості, але зараз всі виробники прагнуть робити те ж саме, щоб догодити тому самому середньостатистичному покупцеві.

Ще однією причиною є нудність і повторюваність у нових мобільних технологіях. Нові моделі не приносять будь-які значні поліпшення, і іноді це може бути єдине нововведення – наприклад, зміна дизайну або додавання нового кольору.

Спочатку виробники мірялися кількістю ядер, потім їхньою частотою, потім настала пора мегапікселів, далі – герцовки екранів, а зараз ми спостерігаємо копіювання “фішок”, які сподобалися споживачу (динамічний острів в iPhone 14 Pro, наприклад).

Але однією з найголовніших причин того, що смартфони перестали дивувати – це насиченість ринку. Усі технологічні компанії конкурують одна з одною в ринковій сфері, щоб роздобути більшу аудиторію і заробити більше грошей.

У результаті, якщо (наприклад) Xiaomi випускає новий смартфон на Snapdragon 7 Plus Gen 2, то будьте певні, у конкурентів вже готова модель, з точно таким же процесором.

Як смартфони будуть розвиватися?

Однією з головних тенденцій є більше використання штучного інтелекту (ШІ). Смартфони зможуть пропонувати більш точні та персональні послуги, а також полегшити виконання рутинних завдань за рахунок автоматизації.

Також очікується, що ШІ вдосконалить функції камер і на готовому знімку буде все більше постобробки, аж до моментального видалення або створення на фото неіснуючих об’єктів.

Крім того, смартфони будуть дедалі стійкішими до пошкоджень. Виробники намагаються створювати міцніші матеріали і використовувати нові технології, щоб зменшити ймовірність пошкоджень.

Також можна очікувати, що з приходом графену автономність смартфонів зросте в середньому на 30%, до речі застосування цього матеріалу вже розпочалося.

Відсутність нових технологій – це добре.

Зрозуміло лише частково і тільки з позиції покупця. Справи в тому, що після того, як я почав займатися продажами, у мене з’явився доступ до статистики.

Я з упевненістю можу сказати, що будь-яка нова характеристика істотно збільшує продажі моделі в будь-якому центовому сегменті.

Так було, коли з’явилися 108 Мп камери, коли екрани з частотою оновлення в 120 Гц стали доступними, але зараз, коли користувачі звикли до всіх цих технологій, купувати смартфон кожні 2-3 роки немає ніякого сенсу.

Пристрої випущені навіть чотири, п’ять років тому, відмінно працюють і дають змогу виконувати завдання не гірше за останні новинки.

Можливо, ви поділяєте мої думки і я буду вдячний, якщо ви залишите свою думку з цього приводу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Чому шахраї телефонують на WhatsApp і Telegram

    Небажані дзвінки від шахраїв отримали новий різновид — тепер зловмисники дзвонять не лише за номером,…

    14.05.2024

    ChatGPT з’явиться на Mac як десктопний додаток

    Сьогодні на презентації весняного оновлення OpenAI компанія оголосила, що ChatGPT скоро стане доступнішим завдяки випуску…

    13.05.2024

    ПриватБанк здивував клієнтів: у банку спростили обмін валют

    Державна фінустанова "ПриватБанк" полегшила процедуру обміну валют для бізнес-клієнтів. Для цього запустили валютну торговельну платформу.…

    13.05.2024

    Чому на флешці не варто довго зберігати важливі файли

    Багато людей роками зберігають файли на USB-флеш-накопичувачах. На перший погляд, цей підхід є абсолютно правильним.…

    13.05.2024

    Sony Xperia 1 VI отримає більший оптичний зум, ніж Samsung Galaxy S24 Ultra

    Поточний флагманський смартфон Sony Xperia 1 V, має телефотокамеру з оптичним зумом від 3,5-кратного до…

    13.05.2024

    Представлений vivo X100 Ultra – флагман з найкращими на ринку камерами

    Компанія vivo провела у Китаї презентацію нової лінійки смартфонів, до якої увійшли моделі X100s, X100s…

    13.05.2024