Смартфони перестали дивувати, але це добре

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Я однаково захоплений роботою останнього iPhone і бюджетного Xiaomi, адже, по суті, задоволеність смартфоном залежить тільки від цілей, які були поставлені перед ним спочатку.

Велика частина мого життя так чи інакше пов’язана з гаджетами. Спочатку я займався їхнім ремонтом, потім перевіряв якість ремонту від інших майстрів, а зараз відповідаю за оптові поставки техніки в одній із торгових мереж.

Але навіть така захоплена людина як я, стала помічати, що останнім часом смартфони (як пристрої) перестали мене дивувати.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Про причини, про майбутнє індустрії, і про те, чому це добре, піде мова в цій статті.

Якщо повернутися назад у часі, то ми побачимо, як швидко змінювалися і розвивалися мобільні телефони. Нові моделі завжди дивували своїми можливостями і функціями. Але що змінилося?

Насамперед, треба відзначити той факт, що зараз смартфонів багато і вони всі схожі один на одного.

Раніше нові моделі пропонували унікальні функції і можливості, але зараз всі виробники прагнуть робити те ж саме, щоб догодити тому самому середньостатистичному покупцеві.

Ще однією причиною є нудність і повторюваність у нових мобільних технологіях. Нові моделі не приносять будь-які значні поліпшення, і іноді це може бути єдине нововведення – наприклад, зміна дизайну або додавання нового кольору.

Спочатку виробники мірялися кількістю ядер, потім їхньою частотою, потім настала пора мегапікселів, далі – герцовки екранів, а зараз ми спостерігаємо копіювання “фішок”, які сподобалися споживачу (динамічний острів в iPhone 14 Pro, наприклад).

Але однією з найголовніших причин того, що смартфони перестали дивувати – це насиченість ринку. Усі технологічні компанії конкурують одна з одною в ринковій сфері, щоб роздобути більшу аудиторію і заробити більше грошей.

У результаті, якщо (наприклад) Xiaomi випускає новий смартфон на Snapdragon 7 Plus Gen 2, то будьте певні, у конкурентів вже готова модель, з точно таким же процесором.

Як смартфони будуть розвиватися?

Однією з головних тенденцій є більше використання штучного інтелекту (ШІ). Смартфони зможуть пропонувати більш точні та персональні послуги, а також полегшити виконання рутинних завдань за рахунок автоматизації.

Також очікується, що ШІ вдосконалить функції камер і на готовому знімку буде все більше постобробки, аж до моментального видалення або створення на фото неіснуючих об’єктів.

Крім того, смартфони будуть дедалі стійкішими до пошкоджень. Виробники намагаються створювати міцніші матеріали і використовувати нові технології, щоб зменшити ймовірність пошкоджень.

Також можна очікувати, що з приходом графену автономність смартфонів зросте в середньому на 30%, до речі застосування цього матеріалу вже розпочалося.

Відсутність нових технологій – це добре.

Зрозуміло лише частково і тільки з позиції покупця. Справи в тому, що після того, як я почав займатися продажами, у мене з’явився доступ до статистики.

Я з упевненістю можу сказати, що будь-яка нова характеристика істотно збільшує продажі моделі в будь-якому центовому сегменті.

Так було, коли з’явилися 108 Мп камери, коли екрани з частотою оновлення в 120 Гц стали доступними, але зараз, коли користувачі звикли до всіх цих технологій, купувати смартфон кожні 2-3 роки немає ніякого сенсу.

Пристрої випущені навіть чотири, п’ять років тому, відмінно працюють і дають змогу виконувати завдання не гірше за останні новинки.

Можливо, ви поділяєте мої думки і я буду вдячний, якщо ви залишите свою думку з цього приводу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.