Статті

Міфи про iPhone, у які час перестати вірити

Share
Час читання: 2 хв.

iPhone – один із найбільш обговорюваних смартфонів у світі. Кожна нова модель неминуче викликає хвилю галасу, народжує сотні суперечок, і в підсумку все одно стає бестселером.

Проблема в тому, що істина в суперечці народжується далеко не завжди, і часто на тлі бурхливих обговорень про смартфони Apple виникають міфи, які не мають нічого спільного з реальністю.

Ми зібрали 5 популярних хибних думок про iPhone, в які давно пора перестати вірити.

1. iPhone значно дорожчий за будь-які інші смартфони

Цей міф народжується, коли iPhone намагаються порівнювати з моделями іншого цінового сегмента. Зрозуміло, якщо ви подивитеся на цінник iPhone 14 і зіставите його з ціною на Redmi Note 12, різниця у вартості буде колосальна. Але Redmi Note 12 – смартфон від бренду, що спеціалізується на бюджетних гаджетах, а Apple випускає преміальну техніку. І моделі iPhone актуальної лінійки – це завжди флагмани з топовими характеристиками. Якщо порівняти ціну на iPhone 14 з вартістю флагманських смартфонів від Samsung, Xiaomi або Google, сильної різниці ви не помітите.

2. iPhone купують заради іміджу, а не заради функціональності

Що ж, напевно, є користувачі, які саме так і роблять. iPhone – це справді стильний пристрій із преміальним дизайном, і володіти ним, безумовно, модно. Але це не скасовує функціональності смартфонів Apple. iPhone відомі своїми приголомшливими камерами, кожна нова модель стабільно б’є рекорди продуктивності, і це підтверджують численні тести. iPhone прекрасно підходить як для перегляду контенту, так і для його створення – зйомки, монтажу, обробки.

3. З виходом нових моделей попередні iPhone втрачають актуальність

Ви, напевно, чули про те, що якщо вийшов iPhone 14, то модель 13-ї лінійки можна сміливо викидати і бігти в магазин за новинкою. Це величезна помилка. Нещодавно ми писали про те, що у 2023 році актуальність зберігають навіть лінійки iPhone 11 і iPhone 12, а залежно від ваших потреб – і більш ранні моделі. Apple підтримує свої пристрої дуже довго, і смартфони залишаються актуальними щонайменше 5-7 років. Якщо вам хочеться оновлювати iPhone щороку, робити це, звичайно, можна, але зовсім не обов’язково.

4. Для зарядки можна використовувати тільки офіційні девайси

Зрозуміло, використовувати офіційні кабелі та блоки живлення – найбезпечніше. Але це не єдиний можливий варіант. За необхідності для iPhone можна використовувати зарядні пристрої від перевірених сторонніх виробників, які встигли добре себе зарекомендувати. Наприклад, блоки живлення від Anker безпечні і відмінно справляються з зарядкою iPhone. Іноді навіть швидше й ефективніше офіційних аксесуарів.

5. З iPhone можна використовувати тільки Apple Watch і AirPods

Це одна з найпоширеніших помилок. Справедливості заради, найкраще потенціал iPhone розкривається під час взаємодії з технікою Apple.

Однак iPhone сумісний і з пристроями сторонніх виробників: з будь-якими бездротовими навушниками, чи то бюджетні TWS-моделі від Xiaomi, чи то преміальні повнорозмірні навушники від Sony, а також з розумними годинниками і фітнес-браслетами. Смарт-годинники від Xiaomi, Samsung, OnePlus та інших брендів без проблем синхронізуються з iPhone і можуть працювати без будь-яких обмежень.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Telegram розширив перелік підстав для скарг на публікації в телеграм-каналах та групових чатах

    значні зміни до системи скарг на публікації у телеграм-каналах та групових чатах. Тепер користувачі можуть…

    06.10.2024

    Чутки вказують на реліз нових комп’ютерів на M4 та iPad mini 7 1 листопада

    У свіжому випуску розсилки Power On журналіст Bloomberg Марк Гурман розкрив можливу дату виходу довгоочікуваних новинок від…

    06.10.2024

    Для фанатів STALKER 2 випустять ексклюзивну відеокарту RTX 4070 Ti Super

    Для фанів STALKER 2 MSI підготувала спеціальну версію відеокарти Nvidia GeForce RTX 4070 Ti Super.…

    06.10.2024

    iPhone 16 отримають ШІ-функції Apple Intelligence вже цього місяця

    Незважаючи на анонс функцій штучного інтелекту Apple Intelligence у вересні, iPhone 16 поки що не…

    06.10.2024

    Google впровадила нові функції захисту від крадіжок для пристроїв на Android

    Google офіційно розпочала впровадження набору функцій захисту від крадіжки для пристроїв на Android 10 та…

    06.10.2024

    Порівняння швидкості iPhone 16 Pro Max та Galaxy S24 Ultra показало нічию

    Провідному техноканалу PhoneBuff вдалося провести захоплюючий тест на швидкість між флагманами iPhone 16 Pro Max…

    06.10.2024