Статті

Чому WhatsApp не показує, коли контакт був у мережі

Share
Час читання: 2 хв.

У WhatsApp показується, коли співрозмовник востаннє був у мережі, проте іноді ця інформація стає недоступною. Чому месенджер не відображає час останнього відвідування контакту і про що це говорить?

Контакт заборонив показувати цю інформацію

Одна з конфіденційності WhatsApp дозволяє приховати від сторонніх час свого останнього відвідування. Заборонити показувати, коли користувач був у мережі, можна всім людям, номерам зі списку контактів чи конкретних номерів. Якщо співрозмовник активував це налаштування, дізнатися час його останнього відвідування не вдасться.

Користувач змінив власні налаштування

Налаштування часу останнього відвідування WhatsApp працюють за таким принципом – якщо користувач забороняє іншим бачити, коли він був онлайн, то й сам він не зможе дізнатися, коли востаннє в мережу заходили його співрозмовники. Тому якщо у когось із контактів раптово перестав показуватись рядок «був у мережі», потрібно переглянути власні налаштування та перевірити, чи немає заборони на показ останнього часу відвідування та статусу «в мережі». Зробити це можна так:

  1. Зайти до WhatsApp і натиснути на три точки.
  2. Вибрати рядок “Налаштування”.
  3. Перейти до розділу «Конфіденційність».
  4. Вибрати перший пункт «Час останнього відвідування та статус у мережі».

Переконатися, що скрізь обрано варіант «Все», тобто. інші користувачі можуть бачити останнім часом відвідування та статут «в мережі». Тільки в цьому випадку вдасться побачити ту ж інформацію про інших користувачів.

Користувача внесли до чорного списку

Якщо номер абонента заблокували в WhatsApp, той більше не зможе дізнатися, коли людина, яка його заблокувала, була в мережі. Цей пункт не вдасться підтвердити, оскільки прямих доказів блокування немає — це порушувало б правила конфіденційності для інших користувачів. Проте чорний список може бути однією з причин, чому абонент раптово перестав бачити інформацію про те, коли контакт був у мережі.

Немає чату з контактом

Якщо користувач ще не разу не переписувався з контактом, інформацію про який не вдається дізнатися, причина може полягати саме в цьому. За словами розробників WhatsApp, час останнього відвідування контакту може не відображатись, якщо абонент жодного разу не надсилав або не отримував від нього повідомлення/дзвінки.

Номер не збережено у списку контактів

Ще одна причина, на яку посилаються розробники, полягає в тому, що контакт не збережений в адресній книзі користувача, тому інформація про нього поки що недоступна. Також проблема може бути й у зворотному: контакт, дані про який недоступні, не зберіг номер користувача свого телефону.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: WhatsApp
  • Останні записи

    Apple переглядає дизайн Vision Pro після появи нових конкурентів

    Apple, за даними Bloomberg, переглядає свою стратегію у сфері просторових обчислень після виходу нових VR/AR-окулярів…

    01.10.2024

    MacRumors: iPhone 16 Pro Max не підтримує заряджання 45 Вт

    Незважаючи на заяви Apple про підтримку швидкої зарядки потужністю 45 Вт в iPhone 16, незалежні…

    01.10.2024

    За оновлення безпеки Windows 10 незабаром доведеться платити

    У міру наближення кінця терміну підтримки Windows 10 Microsoft запроваджує нові правила. Найближчим часом користувачам…

    01.10.2024

    Огляд soundcore Sport X20: Найміцніші навушники для тренувань

    Бездротові навушники Anker soundcore Sport X20 стали одними з найочікуваніших новинок не лише в сегменті…

    01.10.2024

    У кіберполіції розповіли про ознаки злому смартфона

    Департамент кіберполіції Національної поліції України попередило українців про ознаки наявності шкідливого ПЗ на смартфонах. Докладніше…

    01.10.2024

    П’ять невідомих функцій Android, які варто спробувати

    В Android-смартфоні приховані унікальні функції, які можуть зробити гаджет зручнішим та ефективнішим. Розкриваємо Топ-5 найкорисніших…

    01.10.2024