Чи правда, що смартфон працює довше в авіарежимі

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Що тільки не роблять користувачі, щоби продовжити автономну роботу свого смартфона. Іноді навіть 1-2 години мають значення. Багато хто переконаний, що включення авіарежиму значно заощаджує ресурс батареї. Розбираємось, правда це чи міф.

Реклама

Що відбувається на авіарежимі

Увімкнення цього режиму змінює деякі настройки. Наприклад, вимикається Wi-Fi та Bluetooth. Мобільний інтернет також перестає працювати. Навіть це вже продовжує автономну роботу. Пристрій не оновлюється, нічого не завантажує, не шукає мережу. Існують пристрої, які в автоматичному режимі шукають доступну для підключення бездротову мережу. З авіарежимом такий процес зупиняється. Звичайно ж, це заощаджує батарею.

Чи буде обмеження в підключенні достатньою мірою для заощадження ресурсу акумулятора, залежить від того, що ви збираєтеся робити. Якщо не плануєте користуватися телефоном і мобільним інтернетом, авіарежим допоможе дочекатися можливості зарядити пристрій без його відключення від нестачі заряду. Якщо ж ви періодично включатимете інтернет, то авіарежим стає марним. Постійний пошук мережі, завантаження даних та обмін інформацією витрачає чимало енергії. Тож 15-20 хвилин на авіарежимі ситуацію не виправлять.

До речі, тимчасове відключення телефону теж не допоможе заощадити заряд. Що відключення смартфона, що його запуск, витрачають дуже багато заряду.

Коли авіарежим доречний

Щоб економія ресурсу батареї була дійсно доцільною, є кілька випадків, коли це налаштування варто застосувати:

1. У літаку варто включити авіарежим з двох причин: ця вимога перевізника та ресурс батареї буде економитися, тому що пристрій не перебуватиме у постійному пошуку мережі під час польоту.

2. Під час автомобільної подорожі між містами. Там немає зв’язку, або сигнал надто слабкий. Тут, як і в попередньому випадку, телефон безперервно шукатиме мережі і витрачатиме заряд. Звичайно, в автомобілі є можливість зарядити смартфон, ось тільки безцільно витрачати ресурс батареї немає сенсу.

3. Увімкнення авіарежиму ми розглядали як інструмент економії заряду, доки не з’явиться можливість підключити телефон до зарядного пристрою. А ви знаєте, що пристрій, де включений авіарежим заряджається швидше?

Звичайно, такий спосіб заощадження ресурсу акумулятора може здатися трохи складним та десь марним. Однак, якщо поставити питання, чи економить авіарежим батарею, то відповідь буде однозначною: «Так!».

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ