Топ-4 способи додати рінгтон на iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Найочевидніший спосіб змінити музику, яка грає при вхідному дзвінку, – витратитися на готові треки в офіційному магазині. Але є й альтернативні методи. У цій статті ми розглянули 4 способи, як завантажити та встановити потрібну мелодію на «Айфон», у тому числі без комп’ютера.

Що таке рінгтон

Рінгтон (ringtone) – це пісня (а також, мелодія або звук), яка відтворюватиметься при вхідному виклику. Його можна призначити як для всіх дзвінків, що надходять, так і для окремих контактів. Знайти рінгтон на “Айфоні” залежно від версії iOS можна в папці “Звуки” або “Музика”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На iPhone використовується формат m4r (насправді це лише контейнер для кодека aac), призначений для пристроїв Apple. Тривалість такого дзвінка може досягати 30 секунд. За наявності музики у форматі m4a досить вручну змінити розширення, і телефон зможе його розпізнати. В інших випадках доведеться використовувати конвертери.

Як змінити

Необхідно зробити таке:

Увійти в меню «Параметри». Перейти в «Звуки і гаптика». У розділі «Типи звуків і вібросигналів» слід вибрати те, що потрібно змінити. попередження, щоб прослухати його і встановити як новий сигнал оповіщення на iPhone.Установка рингтону або звуку для певного контакту.

Мелодію можна встановити не тільки для всіх дзвінків, але і для певних контактів. Для цього:

У «Контактах» виберіть ім’я людини. У верхньому правому куті картки натисніть «Змінити». Перейдіть до розділу «Мелодія» або «Сигнал». Виберіть потрібне.

Для зміни гучності сигналів на iPhone необхідно перейти до розділу «Параметри» > «Звуки і наптика» (у iPhone 7 і пізніших моделей) та перемістити відповідний повзунок. Щоб керувати гучністю рингтонів та попереджень окремо, у цьому розділі вимкніть функцію «Зміна кнопками».

Якщо потрібно налаштувати вібрацію, натисніть «Вібрація», потім виберіть потрібний малюнок або створіть власний.

1. Купити мелодію в iTunes

Додавати мелодії на iPhone можна різними способами. Найпростіший із них — придбати у бібліотеці на смартфоні. У цьому випадку можна швидко завантажити та встановити файл як звук, який відтворюється при надходженні дзвінка.

Однак такий метод має недоліки: потрібно платити, крім того, потрібна композиція може бути просто відсутній в iTunes Store. Зрештою, не передбачено можливості редагування.

Придбати рінгтон для iPhone можна за допомогою iTunes Store для iOS. Для цього:

Відкрийте iTunes Store. Натисніть «•••» (три точки). Виберіть пункт «Еще». Перейдіть в розділ «Звуки». Знайдіть потрібний рінгтон і натисніть ціну, щоб зробити покупку.

Далі виберіть варіант з автоматичним встановленням або натисніть «Готово», якщо хочете прийняти рішення пізніше. У деяких випадках для завершення покупки може знадобитися ввести пароль Apple ID.

Повторне скачування

Рингтони, придбані за допомогою ідентифікатора Apple ID в iTunes Store, можна скачувати на пристрій повторно. Для цього:

Перейдіть в меню «Налаштування» > «Звуки, тактильні сигнали». У розділі «Звуки та малюнки тактильних сигналів» натисніть на будь-який звук. Натисніть «Завантажити всі куплені звуки».

Потрібно зазначити, що функція повторного завантаження деяких раніше придбаних файлів може бути відсутня.

2. За допомогою ПК

Доступні різні способи зміни рінгтонів на iPhone. Зокрема, можна перенести аудіофайли з комп’ютера під керуванням Windows або macOS. Для цього потрібно відкрити iTunes (або Finder) на ПК, підключити iPhone до комп’ютера, знайти файли в потрібному форматі, а потім перетягнути їх у розділ «Звуки» в розділі «На моєму пристрої». Після цього рінгтони з’являться на iPhone.

3. Додаток GarageBand

Додати пісню можна за допомогою безкоштовної програми iOS, яка дозволяє перетворити будь-який аудіозапис на рінгтон для iPhone. Однак важливо наголосити, що такий спосіб не працює з музикою, що має цифровий захист, тому закинути трек з медіатеки Apple Music не вдасться.

Перш ніж переходити до роботи з програмою, потрібно знайти і передати відповідний файл в iCloud Drive, щоб потім його можна було легко відкрити на iPhone. Далі можна виконувати всі кроки зі списку нижче.

Тапніть на плюсик у правій верхній частині екрана. Перейдіть на вкладку «Дорожки» і виберіть «Аудіорекордер». Перейдіть на режим «Дорожок» (значок з трьома горизонтальними смужками). «Переглянути об’єкти з програми «файли»». У недавніх має бути завантажена пісня, перетягніть її на доріжку. Зайдіть у «Мої пісні». Потримайте палець на треку та виберіть «Поділитися». ».

4. Через файлові менеджери

Додати рінгтон на iPhone можна також за допомогою альтернативних файл-менеджерів для ПК. Вони не вимагають джейлбрейка і за принципом роботи у них схожий на офіційну програму. Нижче розглянемо кілька варіантів.

iTools

Умовно-безкоштовний додаток iTools дозволяє передавати пісні на iPhone, не ризикуючи втратити треки під час синхронізації. Доступні версії для Windows та MacOS. Для коректної роботи iTools потрібна наявність на ПК клієнта «Айтюнс», хоча запускати його не потрібно. Утиліта надає гнучкі можливості створення рингтонів: їх можна вибирати як на комп’ютері, так і на iPhone.

MobiMover

MobiMover, яку можна скачати безкоштовно, пропонує зручні інструменти для синхронізації з iPhone. Програма працює у зв’язці з iTunes без нього не запустити. До речі, самі розробники називають MobiMover найкращою альтернативою iTunes. Програма, хоч і не русифікована, має інтуїтивно зрозумілий інтерфейс.

iFunBox

Програма iFunBox дозволяє швидко встановити власний сигнал дзвінка на iPhone. Через пункт Ringtones у меню в лівій частині можна завантажувати аудіофайли. Далі потрібно встановити рінгтон через налаштування пристрою.

Конвертація, збільшення гучності та інші можливості

Крім iTunes, в App Store є багато програм з безкоштовними колекціями звуків для iPhone, призначених для використання як мелодії для дзвінків і повідомлень. Крім того, можна звернутися за допомогою до інструментів для створення персональних рингтонів. Також можна вдатися і до інших способів отримання потрібних записів.

Як поставити запис із диктофону

Існує можливість створення рингтонів на основі диктофонних записів – у цьому допоможе GarageBand. Процес нічим не відрізняється від вже описаного в цій статті способу, просто треба взяти за основу музику, а диктофонну запис.

Як поставити музику з «ВК»

На дзвінки можна поставити музику з «ВК»: для цього потрібно завантажити пісню із соціальної мережі за допомогою спеціального сервісу, браузера або додаткової програми, конвертувати її в потрібний формат, обрізати та поставити на дзвінок за допомогою одного із способів, описаних вище.

Конвертація музики у форматі m4r та редагування

Для конвертації та зміни тривалості можна скористатися онлайновими сервісами або вже знайомим GarageBand. Ця програма допоможе збільшити гучність файлу або видалити записи.

Як видалити свої рінгтони з iPhone

Позбутися непотрібних рингтонів можна через утиліти iTools та iFunBox. Ще один спосіб видалити мелодії – зайти в меню “Параметри” на iPhone, вибрати потрібний рінгтон і провести пальцем вліво. Далі достатньо тапнути на кнопку “Видалити”.

Висновок

Користувачам iPhone доступні різні варіанти зміни рінгтонів. Ви можете завантажити будь-яку мелодію через сторонній менеджер або купити трек через iTunes Store. Додаткові програми дозволяють налаштувати параметри файлу, наприклад, зробити його дзвінкішим. А ще можна сформувати рінгтон на основі голосового запису чи композиції із «ВК».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.