Топ-10 функцій смартфона, про які ви могли не знати

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 4 хв.

Смартфон вже давно замінив нам фотоапарат, календар, музичний плеєр, годинник і навіть банківську картку. Це вірний супутник кожної людини на роботі та відпочинку. Однак це далеко не межа — у багатьох гаджетах є й інші корисні функції, про які багато хто не помічав.

Реклама

Універсальний пульт керування

Встановивши на свій смартфон спеціальний додаток, можна перемикати канали на Smart-телевізорі, керувати функціями розумного будинку з будь-якої точки приміщення. Достатньо натиснути пару разів на екран, щоб відкрити жалюзі зранку, ввімкнути в кімнаті світло або налаштувати кондиціонер. Можна навіть не вставати з дивану! З’єднання відбувається через Wi-fi мережі, або через ІЧ-порт.

У багатьох моделях із середньої та високої цінової категорії розробники вбудовують інфрачервоний датчик.

З його допомогою можна керувати різною побутовою технікою: телевізором, кондиціонером, роботом-пилососом, плеєром тощо. Можливості зазвичай залежать від програми. Великі бренди мають фірмовий софт: LG TV Remote, Samsung Smart View, Mi Smart Remote. Вони, як правило, вже встановлені в операційній системі. Зазвичай вам потрібно вибрати бренд/модель, після чого програма автоматично сформує інтерфейс пульта.

Багатофункціональний перекладач, гід і не лише

Камера в парі з доступом в інтернет здатна багато творити. Найбільші можливості пропонує фірмова технологія Google Lens (Google Об’єктив) .

Google Об’єктив перетворює смартфон на чарівну паличку, яка здатна:

  • Розпізнавати текст. Наводьте камеру та отримайте готовий текст, який можна скопіювати та надіслати. Дуже зручно, якщо потрібно рахувати з картинки рецепт чи швидко отримати текстову версію надрукованого документа. Перекладач. Працює аналогічно – наводьте камеру на текст і отримуєте переклад.
  • Домашнє завдання . Програма здатна розпізнавати складні формули, які вкрай проблематично вбивати в пошуковій системі.
  • Пошук за місцями, покупками, кафе та ресторанами. Система розпізнавання допоможе визначити предмет чи визначну пам’ятку – неймовірно корисні функції для туристів.

Конвертер

Про наявність калькулятора знають багато, але про конвертер згадають одиниці. Буває, що потрібно швидко перевести квадратні метри на гектари, кубічні сантиметри на кубічні метри або кілометри на метри за секунду. Можна відкрити браузер, ввести відповідний запит, але це довго не працює без інтернету. А ось конвертер завжди під рукою.

Сканер під рукою

Якщо вам потрібно отримати виключно якісне фото документа, то краще скористатися вбудованою функцією сканера. Вона є на більшості смартфонів, але за її відсутності ви завжди можете завантажити сторонній додаток.

Достатньо навести камеру на документ і вибрати межі. Після цього ви зможете додатково відредагувати зображення, встановити відповідний контраст або яскравість. Сканер відрізняється від звичайної камери особливими параметрами фокусування та контрастності, завдяки яким об’єктив краще сприймає темний текст на білому тлі.

Вимірювальні прилади

Терміново треба щось виміряти, а під рукою ні лінійки, ні рулетки? Телефон на допомогу! Наразі розроблено безліч додатків, здатних замінити функції деяких інструментів. Завдяки вбудованому акселерометру можна визначити кут відхилення поверхні від горизонталі та вертикалі. Також сучасні пристрої дають змогу визначити довжину.

Функція трансляції екрану

Можна перетворити смартфон на аналог проектора. Дивитись фото та відео на маленькому екрані незручно, але ви можете транслювати картинку на свій широкоформатний телевізор через Wi-Fi. Пристрої достатньо перебувати в одній локальній мережі.

Для цього на смартфоні активуйте функцію трансляції екрана (може називатися ще Miracast, «Бездротовий дисплей») та підтвердіть пару на телевізорі.

Поділ екрана

Чи можна одночасно дивитися відео та лазити у мережі на смартфоні? Так, якщо підтримка функції розділеного екрана. Достатньо вибрати дві програми та розмістити їх у верхній та нижній частинах екрана. Це буде актуально для гаджетів із великою діагоналлю екрану – «лопатофонів». Єдиний мінус — не всі програми підтримують розділення екрана.

Клонування додатків

Що робити, якщо потрібно користуватися в одному додатку одразу двома або більшими аккаунтами? Щоб кожного разу не робити вхід та вихід, спробуйте клонувати програму.

Операційна система створить повний дублікат програми, тому ви можете використовувати в ньому другий обліковий запис, а потім у пару натискань перемикатися між оригіналом і клоном.

Роздати мобільний інтернет на ПК

Мобільна точка доступу – дуже корисна функція, якщо потрібно роздати інтернет для інших гаджетів. Але що робити з персональними комп’ютерами, які зазвичай не мають вбудованого Wi-Fi модуля? Тут також допоможе смартфон.

Достатньо підключити USB-гаджет і активувати функцію USB-модему. На самому ПК може знадобитися лише вибір нової мережі. Роздати через провід можна як мобільний інтернет, так і мережу Wi-Fi. Хороший спосіб обійти корпоративні блокування або вийти в мережу, коли закінчився ваш основний тариф. Встановлення будь-яких драйверів зазвичай не потрібне.

Цифровий ключ

Майже всі останні моделі телефонів оснащуються NFC-модулем. Використовується він переважно для безконтактної оплати: достатньо піднести смартфон до сканера, і гроші за покупку автоматично спишуться. І ніякої готівки чи пластикових карток.

Однак це не єдине, на що здатне NFC. По-перше, смартфон можна використовувати як універсальний ключ. Це є актуальним, якщо у вас на роботі пропускна система на базі NFC. Залишити та втратити перепустку набагато простіше, ніж смартфон. По-друге, за допомогою NFC-міток можна налаштувати увімкнення різних режимів у смартфоні. Наприклад, встановити в машині мітку, за якою на телефоні автоматично відкриватиметься навігатор.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ