Топ-10 головних фішок iOS 16

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Apple презентувала операційну систему iOS 16, яка доступна для усіх iPhone, починаючи від iPhone 8, що вийшов у 2017 році. У Apple заявляють, що нова операційна система пропонує повністю оновлені фішки персоналізації, більш оптимізовану роботу та ще більше безшовних шляхів для комунікації та поширення інформації. Ми готові поділитися з вами 10-ма головними фішками iOS 16, які будуть доступні вам після оновлення.

Екран блокування

Цього разу досить велика увага була приділена тому, як може змінюватися зовнішній вигляд вашого екрану блокування. Нові фішки включать галерею доступних опцій для відображення на екрані та можливість додавання на нього віджетів, наприклад, прогнозу погоди, живого рахунку з певного спортивного заходу та майбутні події з календаря. Користувачам доступні опції зміни шрифта та поєднання бажаного зображення з відображенням дати і часу на дисплеї. Крім цього, можна налаштувати сповіщення, які будуть демонструватися на заблокованому екрані.

Режим Lockdown

Це фішка, яка явно потрібна не всім, але для тих, кому це справді потрібно, може дуже допомогти. Вона, за словами представників Apple, “забезпечує екстремальний захист для дуже невеликої кількості користувачів, які стикаються зі серйозними цілеспрямованими загрозами їхній цифровій безпеці”. У компанії кажуть, що завдяки цій функції “ще більше посилюється захист пристрою і суворо обмежуються певні функції, що різко зменшує можливості для атаки, що можуть потенційно використовуватися високоцільовим шпигунським ПЗ”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Редагування повідомлень у Messages

Багатьом користувачам створювала незручності неможливість виправити одрук після відправлення повідомлень у Messages. У iOS 16 проблема була вирішена – протягом 15 хвилин надіслане повідомлення можна редагувати (максимум – 5 редагувань). Крім цього, протягом двох хвилин можна скасувати надсилання повідомлення. Також була додана можливість позначити як “непрочитане”.

Перемотування голосових повідомлень

Крім цього, були оновлені аудіоповідомлення – тепер довгі голосові повідомлення не слід довго переслуховувати. У iOS 16 була додана можливість швидко перемотувати аудіоповідомлення вперед та назад, що значно покращує користувацький досвід.

Запрошення до співпраці

У випадку, якщо ви хочете розпочати роботу над проектом разом з командою у ряді підтримуваних сервісів, можна надіслати повідомлення у групу через Messages, і кожному користувачу буде надано доступ до документа, яким ви ділитесь. Це працює з Apple Files, Keynote, Numbers, Pages, Notes, Reminders і Safari, а також з деякими підтримуваними сторонніми програмами.

Завершення виклику через Siri

Якщо ви говорите по телефону зі зайнятими руками, може бути складно покласти трубку в кінці виклику. Тепер можна зробити це у режимі hands-free: достатньо просто попросити Siri командою: “Hey Siri, hang up”. Але слід зазначити, що при цьому співрозмовник буде чути, коли ви попросите Siri покласти трубку.

Декілька зупинок на мапах

У випадку, якщо ваша подорож передбачає декілька зупинок, можна вручну додавати проміжні пункти призначення на карту. Вони відправлятимуть вас від зупинки до зупинки з можливістю продовження подорожі до наступного проміжного пункту призначення.

Фітнес та здоров’я

У iOS 16 була додана програма Fitness для усіх користувачів, що використовує вбудовані датчики смартфона для надання оцінки спалених калорій. Це базується на кроках, що були пройдені, та використанні сторонніх фітнес-програм, навіть якщо ви не маєте Apple Watch. Нова фішка Medications дає можливість відстеження інформації про кількість та час прийому ліків.

Можливість поділитися вкладками

Ще одна фішка для колективної співпраці – Shared Tabs. Ця фішка дає можливість користувачу поділитися групою вкладок Safari, що потім можуть бути додані будь ким з користувачів – уся група буде отримувати оновлення.

Переклад з камери

Додаток Translate тепер дозволяє перекладати написи довкола за допомогою камери, що ідеально для відпочинку за кордоном. У випадку, якщо ви хочете перекласти текст, слід просто навести на нього камеру, при цьому текст буде накладатися на нерухоме зображення, що дозволятиме збільшити масштаб для більш комфортного читання. Крім цього, можна перекладати текст на фотографіях у своїй бібліотеці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.