Який екран краще: AMOLED або IPS

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Мабуть, багато хто з нас при покупці нового телефону задумувалися про те, який тип екрану краще: IPS або AMOLED. Насправді вони відрізняються один від одного за декількома параметрами.

Взагалі є велика кількість різних типів матриць, але основних з них дві: OLED і LCD. На основі цих технологій надалі були створені IPS та AMOLED. Різниця між ними полягає у ряді характеристик.

  1. Передача кольорів і яскравість. IPS-матриці за цим параметром будуть програвати AMOLED. Справа в тому, що у IPS більш блідий чорний колір, більш природний білий і невеликі максимальні кути огляду (не більше 178 градусів). AMOLED-матриці відрізняються більшою насиченістю відтінків, чорний на них здається природним, а ось білий може мати жовтуватий відтінок. Щодо кутів огляду, то вони можуть бути до 180 градусів, при цьому зображення не спотворюється, не змінюється його яскравість.
  2. Частота оновлення екрана. Цей показник може бути однаковим у обох матриць. Однак моделі з IPS із частотою оновлення вище 60 Гц зустрічаються не так часто і коштують дорожче. Крім того, що вища частота оновлення, то швидше розряджається смартфон.
  3. Енергоефективність та швидкодія. Трохи повільніше із двох матриць працює IPS. Щоправда, це помітять лише досвідчені геймери. Що стосується енергоефективності, то найкраще в цьому плані AMOLED-екран.

Потрібно також сказати, що самі собою IPS-дисплеї «живуть» довше. Це пов’язано з тим, що пікселі не вигорають, як у AMOLED. Також при тривалому використанні AMOLED-екрана у вас можуть втомлюватися очі, так як у подібних матриць зустрічається ШІМ (мерехтіння).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.