Як підключитися до VPN на Android за 5 кроків

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У США нещодавно  провайдерам офіційно дозволили стежити за онлайн-діями користувачів . Але строго кажучи, стеження та приховане спостереження в інтернеті вже давно стали нашою реальністю. За нами постійно стежать: уряди, хакери, рекламодавці, провайдери та великі технологічні компанії. Вони збирають всілякі особисті дані з наших смартфонів та компьтерів і, в основному, без нашої на те згоди! У більшості країн  провайдери відстежують і зберігають історію перегляду веб-сторінок і продають її компаніями, що займаються інтернет-рекламою. Без вашого дозволу!

В останні роки в інтернет все частіше і частіше виходять з мобільних пристроїв, і Android утримує 73% ринку, дані StartCounter.com. А  сама операційна система Android була розроблена для того, щоб збирати ваші дані та показувати вам таргетовані оголошення.  То як же захистити свої особисті дані та своє онлайн-інкогніто в інтернеті, якщо ви користуєтеся пристроями на базі Android?

Як же захиститись від власного телефону?

Найбільш затребуваним та надійним способом захистити свою онлайн-приватність для більшості є використання надійного VPN -сервісу .

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Технологія VPN дозволяє створити індивідуальний шифрований віртуальний тунель для вашого інтернет-трафіку. Виходячи в мережу через такий тунель, ви суттєво ускладнюєте життя всім, хто підглядає за вашою онлайн-активністю, у тому числі й вашому провайдеру. За допомогою VPN можна навіть представитися сайту відвідувачем з іншої країни, що допоможе  отримати доступ до контенту заборонених у вашій країні сайтів .

Встановити VPN на пристрій під керуванням Android щодо просто. Вибір VPN-сервісів досить спільний. Багато з цих програм можна безкоштовно завантажити у Google Play Store.

Але ми б вам не рекомендували цей варіант, тому що   повністю безкоштовний VPN -сервіс не має особливих причин якісно захищати ваші дані. Подумайте самі, адже ж мають вони на чомусь заробляти?

Ми не стверджуємо, що безкоштовні VPN-сервіси погано погані, але все ж таки наша порада вибрати надійний VPN – сервіс для Android , навіть якщо потрібно буде заплатити за його послуги .

Як правило, купити передплату на платні VPN-сервіси можна на місяць чи рік. Вам потрібен сервіс із широким каналом (іншими словами, з високою пропускною здатністю каналу, не обмеженого лімітами) та великою кількістю серверних локацій. Найкраще, якщо сервіс ще й дає можливість випробувати себе безкоштовно під час тестового режиму.

У ОС Android є вбудована підтримка різних типів VPN , що можна використовувати для підключення до мережі VPN, якщо у вас на руках є логін і пароль. Це особливо корисно, якщо ви хочете потай підключитися до локальної мережі вашої фірми ззовні, не встановлюючи для цього сторонні програми

Як настроїти VPN на Android?

Щоб підключитися за допомогою вбудованої підтримки VPN на Android :

  1. Зайдіть у налаштування та відкрийте меню «Бездротові мережі» (див. скріншот нижче).
  2. Клацніть на опції VPN у цьому меню.
  3. У верхньому правому куті ви побачите символ “+” або текст “Додати VPN-профіль” (текст може бути й іншим, все залежить від вашої версії Android).
  4. Натисніть на цю опцію і введіть логін і пароль від VPN (їх можна отримати у адміністратора мережі).
  5. Збережіть введені дані та клацніть на створене VPN-з’єднання, щоб підключитися до мережі.

Як вибрати надійний VPN-сервіс?

Довіра – це найважливіше питання при виборі VPN для Android . Деякі VPN-сервіси займаються дуже сумнівними і темними справами. Так, тими самими, для захисту від яких ви почали шукати VPN-сервіс. Особливо це актуально для мобільних сервісів VPN. Як показало проведене нещодавно дослідження,  у Google Play надійних VPN -сервісів для Android менше, ніж шкідливих .

Щоб убезпечити себе та свої дані, завжди уважно читайте умови надання послуг сервісу та не довіряйте тим, хто веде логи вашої онлайн-активності. Якщо сервіс VPN для Android веде логи, то є всі шанси, що потім вони будуть продані компанії-рекламодавцю  або передані владі. 

Дізнатися, чи надійно захищає VPN-сервіс вашу IP-адресу, можна за допомогою нашого  тесту на наявність витоків IP-адреси . Якщо на цій сторінці ви побачите IP-адресу, отриману від вашого провайдера, то ваш VPN-сервіс не справляється зі своїми завданнями!

Обмеження та слабкі сторони

VPN-сервіси можуть вас захистити, проте вони не дають 100% захисту від усіх загроз вашій онлайн-конфіденційності. Навіть у них є свої мінуси, обмеження та слабкі сторони. Використання VPN на мобільному пристрої допоможе захистити дані, що передаються через Інтернет. На жаль, дані, які легко зберігаються на вашому пристрої, залишаться беззахисними. Ваш оператор стільникового зв’язку все одно знатиме, де приблизно ви знаходитесь (отримуючи дані від вишок стільникового зв’язку, з якими взаємодіє ваш телефон). Використання VPN може уповільнити швидкість підключення до мережі. ми радимо вам використовувати такий VPN-сервіс, сервери якого розташовані неподалік вас. І, звичайно ж, ніякий VPN-сервіс не зможе захистити ваш мобільний пристрій, якщо там вже засіли шкідливі програми та віруси. Якщо вам дорого ваше онлайн-інкогніто, тобто сенс використовувати якнайменше додатків і намагатися не видавати їм дозволу на доступ до даних, які ви вважаєте цінними чи конфіденційними.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.