Xiaomi додасть в MIUI 11 одну з фішок iPhone та інші нові функції

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Xiaomi вже випустила стабільні версії фірмової програмної оболонки MIUI 11 для ряду смартфонів, але продовжує розширювати функціональність популярної прошивки. У новій тестовій збірці ентузіастам порталу XDA-Developers вдалося виявити готуються до релізу нововведення, які незабаром отримають володарі гаджетів Xiaomi і Redmi. Згідно витоку, вендор готується відчутно «прокачати» можливості камери смартфонів.

Зйомка в форматі HEIC

З черговим апдейтом стандартний додаток камери в складі MIUI дозволить знімати фото в форматах HEIF і HEIC. Вони вже давно відомі користувачам Apple iPhone і призначені для зменшення розміру файлів в порівнянні з PNG або JPG без відчутної втрати деталізації. Вибрати кращий формат зйомки можна буде в налаштуваннях програми.

Відеотеги

Функція Video Tagging дозволить створювати «закладки» під час запису відео. В ході відтворення відео в додатку галереї з’явиться можливість «перескакувати» безпосередньо до зробленій мітці. Це буде зручно при записи лекцій, інтерв’ю та інших подій, оскільки дозволить відзначити найбільш важливі частини контенту.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сканування документів і посвідчень особи

Xiaomi також готується додати в стічний додаток камери можливість сканування документів. У новому режимі можна буде зберігати монохромні зображення або «посилювати» їх, підвищуючи контрастність тексту. Окремий режим ID Copy Mode спеціально розроблений для посвідчень особи. У ньому передбачена підтримка «двосторонньої зйомки» і можливе створення копій ідентифікаційних карт розміром аж до формату А4 в масштабі 1: 1.

Дата впровадження нових функцій в прошивку MIUI 11 розробниками ще не оголошена.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.