Президент Xiaomi обіцяє багато “секретних розробок” наступного року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Xiaomi сьогодні представила смартфон CC9 Pro, який хоч формально і не є флагманом, але при цьому відчайдушно добре виступив у тесті камери DxOMark, ледь не скинувши з верхньої сходинки п’єдесталу беззастережного лідера Huawei Mate 30 Pro. І це при більш ніж дворазової різниці в ціні цих моделей!

На заході журналістам вдалося поспілкуватися з президентом Xiaomi Ліном Біном (Lin Bin) — він давно не з’являвся на людях. Само собою, мова зайшла про видатну камеру CC9 Pro і про майбутні розробки компанії.

Лін Бін розповів, як Xiaomi йшла до мети першого місця в рейтингу DxOMark. Активна робота в цьому напрямку почалася в 2016 році, коли у компанії з’явився головний центр розробок і в його рамках — підрозділ по дослідженню камер. У 2018 році підрозділ розробки камер став незалежним, він сам почав розробляти ПЗ, розробляти алгоритми і т. д. в даний час в підрозділ з розробки камер входить 9 (!) науково-дослідних центрів по всьому світу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Лін Бін сказав, що коли керував розробкою смартфонів в 2017 році, вся його енергія була спрямована на роботи в рамках НДДКР, і половина коштів тоді витрачалася саме на камери. “Складніше зробити камеру, ніж смартфон” — підсумував топ-менеджер.

Але те — минуле, а сьогодення — це СС9 Pro. За словами президента Xiaomi, смартфон не розкрив себе в тесті DxOMark повністю. «Дайте нам два-три тижні, і результат буде вище», — сказав він. Виходить, у компанії вже працюють над апдейтом, який поліпшить камеру і таки виведе CC9 Pro в лідери рейтингу.

Обмовився топ-менеджер і парою слів і про майбутні розробки. Він повідомив, що вже наступного року Xiaomi представить кілька “секретних розробок”, які виявляться не менш ажіотажними, ніж екран Mix Alpha або камера CC9 Pro.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.