П’ять недоліків iPad Pro 2018

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Існує теорія, що у кожну техно-новинку бренди закладають деякі недоліки, щоб споживач, згодом, замінив її новою.

Прекрасний приклад iPad Pro 2018 року, який є кращим у своєму сегменті планшетів, та – не ідеальним.

Ось п’ять його основних недоліків.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Програмне забезпечення не відповідає очікуванням

За заявою Apple, iPad Pro може замінити ноутбук. Але, це не так. Поки планшет не матиме однієї з ключових функції – підтримку зовнішніх жорстких дисків – повноцінним комп’ютером йому не стати. Завдяки політиці закритою ОС, з іншими типами файлів працювати не вийде. Користувач не зможе «вставити диск». А для обробки фото або відео з флешки, йому доведеться імпортувати файли, які автоматично синхронізуються с iCloud і вивантажаться в хмару.

Відсутність підтримки миші


Компанія Apple завжди позиціювала себе як та, що дбає про хобі кожної людини. У неї кращі програми для музики, малювання, обробки відео…. А починаючи з жовтневої презентації фірма обіцяє iPad зробити максимально комфортним для користувача. Але, під’єднав iPad Pro до зовнішнього дисплея вони забули про мишку або трекпад.
Без можливості підключення миші, користувачу доведеться, працюючи з додатками, тримати iPad у руках і дивитися на нього та на дисплей. Це не зручно для офісних працівників. Та й про комфорт художників та музикантів бренд теж не подбав.

Прощавай роз’єм 3,5 мм


iPad Pro 2018 є першим планшетом Apple без 3,5 мм роз’єму для навушників. Тобто, якщо ви купили круті і вічні монітори, то можете їх повісити на стіну, поряд з рогами оленя. Як варіант – купити перехідник з USB-C на 3,5 мм, але готуйтеся до втрат у якості звучання.

Занадто потужний


Третє покоління iPad Pro наділене неймовірною обчислювальною потужністю, яка дозволяє справлятися з експортом 4K-відео вдвічі швидше 10,5-дюймового iPad Pro.
У повсякденному використанні помітити різницю у швидкодії між нинішнім і попереднім поколіннями неможливо, адже на сьогодні в App Store не існує додатків, які залучать весь потенціал процесора A12 Bionic. Чи варто переплачувати за надмірну потужність, яка потребує додаткової енергії.

Вартість


У базовій конфігурації iPad Pro 4 ГБ ОЗУ і 64 ГБ пам’яті, яка коштує набагато дорожче схожих засобів.

Ціни на iPad Pro починаються з 799 доларів за 11-дюймову модель, в той час, як 12,9-дюймова модель з 1 ТБ пам’яті і 6 ГБ ОЗУ коштує 1 899 доларів США. За цю ціну можна взяти 13-дюймовий MacBook Pro 2018 з Touch Bar 8 Гб оперативної пам’яті, 256 ГБ пам’яті і зовнішній жорсткий диск на 1 ТБ, який за можливостями набагато краще топового iPad Pro.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.