Mario та інші ретроігри можуть з’явитися на iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Apple оновила правила публікації програм у App Store. Тепер у магазині програм для iOS дозволені емулятори старих консолей, наприклад Sega або Nintendo. На це звернуло увагу видання The Verge.

Є одне, але — правовласник має дати свою згоду на те, щоб у App Store публікували старі проекти. Простими словами, жодного піратства. Наприклад, якщо Nintendo дасть добро, у сторі можуть з’явитися такі ігри, як Mario або Зельда.

Раніше Apple блокувала всі емулятори ретроконсолів у App Store. Однак деякі розробники хитрували і публікували програми, що імітують різні утиліти, а всередині ховався емулятор.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Журналісти The Verge вважають, що Apple пішла на такий хід після ухваленого в ЄС закону про цифрові ринки. Наразі на iOS в Європі дозволені альтернативні магазини додатків, в яких користувачам будуть доступні подібні емулятори.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.