Як очистити динаміки смартфона від води за кілька хвилин

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ваш смартфон має високий рівень водонепроникності, не означає, що з ним можна купатися в басейні або під душем. Потрапляння вологи в кращому разі зробить звук динаміків глуше, у гіршому – гаджет вийде з ладу. Розповідаємо, як швидко прибрати воду з динаміків та зберегти життя пристрою без зайвих зусиль.

Випадково заливши пристрій водою, не варто паніці бігти до теплої батареї або підключати фен до розетки. Так можна оплавити начинки смартфона, а залишки солі, що містяться у воді, може стати причиною замикання. Засипати корпус крупами теж марно – це навіть у Apple визнали . Звичайно, можна обкласти «утопленика» серветками, сподіваючись, що вся волога вийде. Але є спосіб набагато простіше.

Достатньо скористатися безкоштовним онлайн-сервісом Fix My Speakers. Він працює за принципом видалення рідини з Apple Watch звук, налаштований на певну частоту, виштовхує воду з динаміків. Принцип простий:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Переходимо на сайт Fix My Speakers ;
  • Викручуємо звук на максимум;
  • Ідемо на пару хвилин в іншу кімнату;
  • Залишки води змахніть паперовою серветкою.

Чому йдемо? Звук, що видається динаміками, просто огидний. Також варто приготуватися, що домашні вихованці з жахом заб’ються в кут або почнуть завивати в унісон зі смартфоном.

Проте спосіб робітник. Про це говорять відразу кілька авторитетних видань, відгуки користувачів і наш головний редактор Георгій Лямін, який сміливо підставив свій iPhone під струмінь води експерименту заради. Все спрацювало і гаджет залишився живим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.