Остання попередня версія Windows 11 24H2 не запускається на процесорі Core 2 Quad

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Остання попередня версія Windows 11 24H2 має вимоги, які несумісні з деякими старими процесорами. Це означає, що системи, що працюють на такому устаткуванні, не підтримуватимуться у майбутніх публічних версіях операційної системи. Експерт з Windows Боб Поні зіткнувся з цією проблемою і висловив своє розчарування у соціальних мережах.

Він повідомив, що програма встановлення Windows 11 24H2 перевіряє наявність набору інструкцій процесора PopCnt, який відсутній у процесорі Core 2 Quad Q9650 з 2008 року. За даними Tom’s Hardware, PopCnt підтримується процесорами Intel Nehalem та AMD Phenom II, які були випущені 14 років тому.

Тому сучасні системи не повинні зіткнутися з цією проблемою, але користувачі, які використовують старі процесори, такі як Core 2 Duo або Athlon 64, можуть бути виключені з підтримки. Можливо, Microsoft впровадила PopCnt для підтримки нових функцій, пов’язаних зі штучним інтелектом, однак є припущення, що це було зроблено випадково.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.