Майбутня iOS 18 буде багато в чому схожою на visionOS

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Гаряче очікувана вісімнадцята версія мобільної операційної системи IOS, має принести з собою істотні зміни, як в інтерфейсі, так і у функціональності. Принаймні про це говорить безліч чуток, що просочилися в мережу. Згідно з однією з таких чуток, що нещодавно з’явилася в інтернеті, iOS 18 стане багато в чому схожою на visionOS.

Виходячи з інформації, наданої джерелом Gizmochina, дизайн iOS 18 матиме багато спільного з актуальною версією visionOS. У системі з’являться більш округлі форми, а також велика глибина, яка буде досягнута в основному за рахунок тіней. Крім цього, iOS також може отримати глобальний редизайн іконок, кнопок і повзунків управління.

Крім того, як доказ того факту, що майбутні зміни дійсно виявляться реальними, виступають зусилля компанії, спрямовані на оновлення дизайну застосунків, які не мають прямого зв’язку з Vision Pro і visionOS (наприклад, Apple TV для tvOS 17.2).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Треба сказати, що Apple досить обережно ставиться до своєї ОС, акуратно привносячи різні зміни в оформленні та логіці роботи. Це пов’язано з тим, що в компанії не хочуть, скажімо так, “наробити галасу”, надмірно видозмінивши IOS, що може викликати негативну реакцію з боку користувачів. Останнім помітним оновленням стала iOS 16. Відтоді користувачам стало доступне налаштування екрана блокування з підтримкою міні-віджетів, а також функції швидкої зміни і кастомізації шпалер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.