Snapdragon 8 Gen 3 вперше протестували в бенчмарку. Потужніший за iPhone 15 Pro

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Qualcomm має офіційно представити свій новий флагманський чипсет Snapdragon 8 Gen 3 менш ніж за місяць (24 жовтня). Тому не дивно, що він уже починає з’являтися в перших тестах. У базі даних GeekBench був помічений прототип смартфона Asus ROG Phone 8 Ultimate, який базується на 8 Gen 3. Незважаючи на те, що це ігровий девайс із просунутою системою охолодження, він не зміг обійти за продуктивністю конкуруючий чип Apple A17 Pro.

Перший тест Snapdragon 8 Gen 3

У тесті фігурує ROG Phone 8 Ultimate у версії з 16 ГБ ОЗП. Смартфон набрав 2213 балів в одноядерному і 7048 балів у багатоядерному режимі. Це безумовно не можна назвати поганим результатом. Порівняно з попередником (ROG 7 Ultimate на Snapdragon 8 Gen 2) поліпшення становить 11% у сингл-корі або 25%, якщо говорити про багатоядерний тест. Також варто враховувати, що це прототип і остаточні результати можуть бути ще вищими.

Але, за попередньою оцінкою, iPhone 15 Pro з результатом 2914 і 7199 балів залишається найпотужнішим смартфоном на ринку. Незважаючи на те, що Apple A17 Pro страждає від перегріву, про який ми докладніше писали в цій статті.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо говорити тільки про пристрої з Android, то прогрес Snapdragon 8 Gen 3 очевидний. Прийдешній ROG Phone обходить нинішнього короля одноядерного тесту Galaxy S23 Ultra (1879 балів) на 17%. За багатоядерністю зараз лідирує Vivo X90 Pro+ (5154 бали), і новий Snapdragon потужніший майже на 37%. Обидва телефони використовують Snapdragon 8 Gen 2.

Наразі невідомо, за яким техпроцесом буде виготовлено новий топовий чип Qualcomm. На даний момент єдиними пристроями, що використовують 3-нм технологію, є iPhone 15 Pro і Pro Max. Будемо сподіватися, що шанувальники Android отримають гідну альтернативу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.