Google Chrome отримав новий дизайн Windows 11 – як його увімкнути

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У браузері Google Chrome 115 з’явилася нова функція, що дозволяє використовувати матеріал Windows Mica – елемент дизайну, що підвищує персональність користувача. Щоб отримати доступ до цієї функції, користувачі повинні перейти в меню прапорів Chrome і активувати її вручну.

Mica – це відмінний елемент дизайну, який не просто залишається непрозорим, а зливається з темою та шпалерами робочого столу користувача.

Коли користувач переміщає вікна екраном, Mica підлаштовується в реальному часі, створюючи візуально привабливий ефект за рахунок використання шпалер під ними. Крім того, вона плавно переходить у нейтральний відтінок, коли програма стає неактивною, що допомагає користувачу зосередитися.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як увімкнути Mica в Chrome

Користувачі Windows 11 22H2 можуть отримати доступ до Mica у версії 115 браузера, виконаючи такі дії:

  1. Оновіть Chrome до версії 115.
  2. Знайдіть у Chrome://flags “Windows 11 Mica”.
  3. Увімкніть прапорець.
  4. Перезапустіть браузер.

Для користувачів, які віддають перевагу використанню висококонтрастних режимів, Mica не заважає. Такі користувачі, як і раніше, будуть бачити вибраний ними колір тла.

Крім того, у деяких випадках Mica повертатиметься до використання суцільного кольору. До них належать такі ситуації, як:

  • Коли користувачі вимикають прозорість у Налаштування > Персоналізація > Колір
  • Увімкнення режиму економії заряду батареї
  • Коли програма працює на обладнанні з нижчими технічними характеристиками
  • Коли вікно настільної програми стає неактивним
  • Якщо Windows використовується на Xbox або HoloLen
  • якщо версія операційної системи Windows менше 22000.

У цьому оновленні Google Chrome продовжує вдосконалювати взаємодію з користувачем, роблячи його функціонально та естетично привабливішим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.