Стало відомо, скільки заробляють фрілансери в Україні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фріланс-біржа Freelancehunt підрахувала середні Рейт українських фрілансерів на внутрішньому ринку. У даній аналітиці враховані розцінки 30 тис. Користувачів. Найбільше фахівців працює в сфері дизайну – 25%, копірайтингу (робота з текстами) – 23%, послуг – 22%, програмування – 22%, просування – 6% і аудіо, відео – 5%. З них найбільш оплачуваних напрямком є ​​програмування.

Середні ціни на послуги програмістів на Freelancehunt варіюються від $ 8 до $ 22 за годину. Залежать вони від володіння мовами і конкретної спеціалізації. Системні адміністратори не менше затребувані, ніж програмісти. Вартість їх години роботи – від $ 10 до $ 17, що лише на 10-15% менше. Не тільки програмісти є найбільш високооплачуваними фахівцями. Також цінуються консалтингові – $ 20, юридичні – $ 17-19 на годину, і бухгалтерські послуги – $ 9. Найдорожче клієнтам обходиться тізерна реклама та генерація лідів – близько $ 17 буде коштувати годину фахівця, дешевше – email-маркетинг – $ 8 на годину.

Ціни на послуги дизайнерів не високі, хоча все залежить від навиків фахівця, тимчасових витрат на виконання та конкретного напрямку. Наприклад, найдешевше коштуватимуть послуги з обробки фото і оформлення сторінок в соціальних мережах – $ 6-7, дорожче – дизайн мобільних додатків і розробка шрифтів – $ 13-14. Інші дизайнерські послуги коштують в діапазоні $ 9-11 на годину.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Одними з найбільш недорогих напрямків є переклади і різна робота з текстами. Вище всього цінуються локалізації персонального обладнання, веб-сайтів, ігор, мобільних додатків і т.п. Також послуги на розробку технічної документації цінуються вище, ніж копірайтинг, написання дипломних робіт або редагування текстів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.