WhatsApp отримає круту функцію, яка залишить Telegram і Viber далеко позаду

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У месенджері WhatsApp з’явилася нова функція, аналогів якої не пропонує жоден популярний месенджер. Про це пишуть у The Verge.

Згідно з джерелом, команда розробників WhatsApp анонсувала нову функцію приватності для месенджера, яка дасть змогу користувачам захистити особливо секретні або інтимні листування. Незабаром будь-який чат можна буде заблокувати за допомогою код-пароля або біометрії смартфона, і переглянути його вміст без підтвердження особи буде неможливо.

Раніше WhatsApp вже повністю перейшов на наскрізне шифрування всіх листувань, але воно захищає діалоги лише від віддаленого злому – людина, яка отримала доступ до розблокованого смартфону, однаково зможе прочитати всі ваші листування. З новою функцією користувач отримає можливість організувати щось на кшталт секретної папки, в яку зможе додати будь-яку кількість чатів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розробники кажуть, що попрацювали також і над push-повідомленнями: коли на смартфон надійде повідомлення із захищеного чату, WhatsApp не відображатиме ні ім’я відправника, ні вміст повідомлення.

Ні в Telegram, ні у Viber, ні в Signal зараз немає можливості захистити окремі чати за допомогою пароля або біометрії. Telegram дає змогу встановити пароль на вхід у застосунок, але захист у WhatsApp буде більш гнучким і зручним – вам не доведеться без кінця сканувати палець або обличчя для входу в месенджер.

WhatsApp повідомляє, що нова функція розгортається поступово і незабаром стане доступна всім користувачам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.