Названо додатки Xiaomi, які можна видалити

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Більшість встановлених додатків на Xiaomi виявляються марними для користувачів. Розповімо, які з них можна безпечно видалити з телефона або відключити.

Смартфони Xiaomi сумно відомі великою кількістю встановлених програм, яких складно позбутися. Вони займають внутрішню пам’ять, працюють у фоновому режимі, а отже, витрачають заряд акумулятора і задіють частину оперативної пам’яті, сповільнюючи і надмірно навантажуючи телефон. Багато з вбудованих додатків ще й відповідають за відображення реклами в інших програмах, хоча це і спростовується розробниками.

Ускладнює ситуацію і те, що в такій великій кількості додатків важко зрозуміти, які з них можна безпечно видалити. Але цю проблему вирішив сам виробник Xiaomi. Операційна система MIUI просто не дасть змоги видалити дійсно важливі програми, що впливають на роботу смартфона. З цієї причини багатьох системних додатків позбутися звичайним способом не можна – в меню будуть доступні тільки пункти “Зупинити” і “Відключити”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Проте навіть просте вимкнення таких додатків допоможе звільнити частину оперативної пам’яті та позбутися деяких інших неприємних проблем, наприклад, появи реклами і швидкого розрядження телефону. Далі перерахуємо додатки, які або працюють тільки на території Китаю, або просто не приносять користі – при цьому їх можна безпечно видалити, оскільки на роботу смартфона вони не впливають.

Analytics

Додаток, що збирає дані про роботу телефону. Ця програма необхідна для поліпшення функціонування пристрою в разі появи будь-яких проблем, але на Xiaomi вона стає ще й джерелом реклами в інших попередньо встановлених додатках. Рекомендується відключити в налаштуваннях смартфона.

Bookmark Provider

Програма керує закладками в стандартному браузері, яким користується тільки невеликий відсоток власників Xiaomi. Крім того, ця системна утиліта відповідає за відображення рекламних банерів партнерів Google. З цієї причини вона може працювати у фоновому режимі, що впливає і на швидкість розрядки смартфона, і на його загальну продуктивність.

Device Health Services

Сервіс від Google, який необхідний для контролю за продуктивністю акумулятора. Він відображає рівень заряду батареї та її стан, а також може повідомляти про потенційні проблеми. Найчастіше виявляється марною, оскільки про термін служби і стан акумулятора (швидкість зарядки/розрядки) простіше судити за якістю його роботи. Ба більше, на багатьох девайсах цей застосунок не працює, оскільки потрібний сервіс не підтримується операційною системою. Можна сміливо видалити або відключати.

Фірмові додатки Xiaomi і китайські сервіси

Значний відсоток від попередньо встановлених додатків на Xiaomi складають сервіси Mi. Від більшості з них можна позбутися без жалю:

  • Mi Pay – додаток для безконтактної оплати.
  • Mi Coin – застосунок із віртуальними балами для повернень і покупок у фірмовому магазині Xiaomi.
  • Mi Recycle – дозволяє перепродавати старі пристрої Xiaomi.
  • Mi Link Service – необхідний для обміну файлами між двома смартфонами цього бренду.
  • Mi App Store – фірмовий магазин додатків Xiaomi.

На смартфони від Xiaomi встановлені і регіональні додатки, які не працюють на території України. Серед них можна видаляти:

  • Joyose – необхідний для роботи деяких китайський розважальних сервісів.
  • MConnService – китайський додаток для зберігання бонусних карт.
  • SoterService – додаток для біометричної аутентифікації.
  • CellBroadcastReceiver – програма, що повідомляє про надзвичайні події на території Китаю.

Додаток MSA

MSA – програма з досить сумнівним функціоналом. За словами виробника, вона необхідна для роботи “Живих шпалер”, “Календаря” і “Погоди”. Однак у коді додатка користувачеві знайшли інформацію про те, що він також відображає рекламні блоки в системних програмах. MSA рекомендується відключити (видалити повністю її не вдасться), а в разі виникнення будь-яких проблем із живими шпалерами, вбудованим календарем і додатком погоди, її можна ввімкнути назад.

Через налаштування розділу “Додатки” відключити MSA виходить не завжди. Зробити це можна у вбудованій програмі “Безпека”. Для цього потрібно:

  • Відкрити її.
  • Перейти в розділ “Передача даних”.
  • Відкрити “Мережеві підключення”.
  • Через три крапки перейти у вкладку “Фонові підключення”.
  • Знайти рядок “msa” і деактивувати повзунок поруч із ним.

Сторонні програми

На смартфонах Xiaomi видалити варто не тільки унікальні для китайських брендів додатки, а й більш поширені програми – деякі з них також не приносять користі і даремно займають внутрішню пам’ять. До їх числа належать:

  • Меню SIM-карти. Додаток, що дублює деякі функції особистого кабінету на офіційному сайті будь-якого мобільного оператора. Більшою мірою він орієнтований на надання платних опцій – прогнозу погоди, рингтонів на дзвінок, інших послуг.
  • Додатки для друку. Часто встановлені на смартфон спочатку і потрібні тільки для передачі файлів з телефону на принтер, щоб друкувати безпосередньо.
  • Android Auto. Найчастіше встановлений саме на Xiaomi. Не потрібен, якщо телефон не потрібно підключати до мультимедійної системи машини.
  • Briefing. Додатки для читання і відображення новин через вбудовану новинну стрічку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.