Які повідомлення не варто відкривати у WhatsApp

Whatsapp це не тільки найпопулярніший месенджер у всьому світі, а й розсадник шахрайства. Як захиститись від нього розповім у статті нижче.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У чому полягає небезпека?

Також як і в будь-якому месенджері чи соціальності відкриття таких повідомлень загрожує не миттєвим зараженням пристрою та крадіжки ваших грошей, а шантажем та соціальною інженерією, за допомогою якої ви вже самі будете готові віддати останнє.

Які повідомлення не слід відкривати?

Не кликати, читати і т.д., а саме навіть відкривати, тому що ви можете бути схильні до такого впливу і будь-яка картинка або посилання вас тут же виб’є з колії і ви прогнете під шахраїв. Ось з яким контентом не варто відкривати повідомлення:

  • GIF-анімація – шахраї можуть засунути туди загрозливе відео або набір картинок нібито з вашими даними або видати це за “особисте відео”. І все це вони вилучать за символічну плату. Класична схема обману та шантажу.
  • Будь-які посилання – взагалі будь-які, особливо коли їх скидають ваші друзі, тому що їх могли зламати, а ви нічого не підозрюючи, перейдете на фішинговий сайт.

  • Текстові файли – у текстових файлах знову ж таки може бути фейкова інформація, погрози чи вигадані історії. А мозок людини влаштований так, особливо зі слабким характером, що через 5 хвилин ви й самі повірите, що це з вами було.

У будь-якому випадку краще захистити себе від будь-якого такого впливу. Це врятує ваші нерви, гроші та здоров’я. Обов’язково розкажіть про це своїм літнім друзям і родичам, адже саме вони найбільше схильні до такого роду маніпуляцій. Будьте здорові!

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.