Google тестує новий дизайн пошукача. Користувачі від нього не в захваті

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія розпочала обмежений бета-тест оновленого дизайну пошукової сторінки google.com. Від звичної «класики» він відрізняється мінімальним інтерфейсом, в якому роль вкладок «Малюнки», «Відео», «Новини» та інших займають підказки, що розширюють запит. Проте оцінили нововведення далеко не всі учасники експерименту.

Судячи з скріншот, що з’явилися в мережі, замість вибору категорії пошуку новий UI пропонує додати до запиту потрібний тег з автоматично згенерованого списку. Наприклад, при запиті “Смартфони” система виведе під рядком пошуку підказки з ціновою категорією, брендом та пошуком по інтернет-магазинах. Такий дизайн виглядає і в мобільній версії.

Деякі користувачі вже розкритикували нововведення. Крім незвичного зовнішнього вигляду пошуковика, вони поскаржилися на некоректну роботу нових карток, які замінили вкладки. Наприклад, жителі США отримували підказки щодо ціни смартфонів в індійських рупіях. Крім того, зникло сортування за датою публікації матеріалів, що знизило точність добірки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наразі оновлений інтерфейс доступний лише невеликій кількості користувачів у тестовому режимі. Чи планує Google використовувати його як основне, поки невідомо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.