6 ключових речей майбутньої презентації Microsoft Build 2024

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Нещодавно Microsoft провела закритий спеціальний захід перед майбутньою презентацією Build 2024, представивши безліч цікавих новинок.

Реклама

Крім оновлень лінійки Surface, компанія зробила кілька великих оголошень, пов’язаних із штучним інтелектом та новою епохою ПК у співпраці з Lenovo, Asus, Dell та іншими.

Запуск ПК Copilot Plus

Генеральний директор Microsoft Сатья Наделла розповів, як компанія “привносить ІІ у звичайні ПК”, представивши нову категорію комп’ютерів Copilot Plus. Ці пристрої оснащені процесорами Snapdragon X Elite та Plus на базі Arm від Qualcomm, а в майбутньому отримають чіпи Intel та AMD.

Процесори оснащені нейронними процесорами (NPU), які підтримують нові функції ІІ в Windows 11. За словами Microsoft, ПК Copilot Plus працюють на 58% швидше ніж MacBook Air на базі M3. Крім нових пристроїв Surface від Microsoft, Lenovo, Dell, Acer, Asus та HP також випустять пристрої Copilot Plus із підтримкою функцій ІІ.

Нова функція Recall

Однією з головних функцій ШІ у ПК Copilot Plus є Recall. Цей інструмент працює локально на пристрої та веде журнал усіх дій на комп’ютері, дозволяючи шукати та відновлювати контент, з яким людина взаємодіяла. Зазначається, що це дозволяє знаходити бесіди у програмах, таких як Discord, або конкретні слайди PowerPoint, над якими користувач працював.

Нові інтеграції Copilot у Windows 11

Microsoft розширює можливості Copilot у Windows 11. ІІ-асистент зможе пропонувати поради в меню налаштувань, редагувати файли у провіднику і навіть писати відповіді на повідомлення, які користувач отримує.

Copilot також отримає модель GPT-4o від OpenAI, що дозволить ІІ відповідати на питання, ґрунтуючись на тому, що людина бачить на екрані.

Оновлення Surface Pro

Новий Surface Pro, без вказівки номера моделі, оснащений процесорами Snapdragon X Elite та Plus від Qualcomm замість Intel Core Ultra попереднього покоління. Він працює на 90% швидше за попередню модель і вперше пропонується з опцією OLED-дисплея.

13-дюймовий Surface Pro починається від $999,99 і доступний у чотирьох кольорах: синій, бежевий, чорний та платиновий. Він сумісний із новою клавіатурою Surface Pro Flex, яка працює як у приєднаному, так і у від’єднаному стані.

Новий Surface Laptop

Microsoft також анонсувала новий Surface Laptop, який оснащений процесорами Snapdragon X Elite та Plus, готовими до технологій на основі ІІ. Пристрій має оновлений дизайн із тонкими рамками та тактильною сенсорною панеллю. За словами Microsoft, пристрій працює на 80% швидше за попереднє покоління і пропонує до 22 годин локального відтворення відео.

Surface Laptop 6 доступний з екранами 13,8 та 15 дюймів, починаючи з $999,99. Також він доступний у кольорах: синій, бежевий, чорний та платиновий.

Партнерство з Adobe та іншими

Microsoft співпрацює з такими компаніями, як Adobe, щоб оптимізувати їх програми для ПК Copilot Plus. Нативні версії Arm64 Adobe Photoshop, Lightroom, Firefly та Express вже доступні на Copilot Plus, а Illustrator та Premiere Pro з’являться цього літа. ПК Copilot Plus також підтримуватимуть ШІ-функції у DaVinci Resolve, CapCut, Cephable, LiquidText та Djay Pro.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ