Microsoft анонсувала Copilot+PC: на що здатна нова категорія ПК

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Microsoft оголосила про випуск нових ПК під керуванням Windows із вбудованим обладнанням штучного інтелекту. Вони отримали назву Copilot+PC. Виробник заявляє, що комп’ютери Copilot+PC – найшвидші ПК з будь-коли створених. Вони пропрацюють на одному заряді цілий день. Чіпи всередині здатні виконувати 40 трильйонів операцій на секунду, а ще вони надають доступ до передових моделей ШІ.

Реклама

Усі Copilot+PC мають певні вимоги щодо характеристик, щоб гарантувати високу продуктивність, яку обіцяє Microsoft. Зокрема, їм потрібно як мінімум 16 ГБ оперативної пам’яті, твердотільний накопичувач ємністю 256 ГБ і вбудований нейронний процесор. У моделей на базі ARM із чіпами Qualcomm у графі автономної роботи вказано до 15 годин перегляду веб-сторінок або 22 години локального відтворення відео. У тривалій поточній продуктивності вони обходять 15-дюймовий MacBook Air на 58%.

Моделі з нової категорії ПК розроблені з використанням апаратної та системної підтримки ШІ. Розумні опції запускаються безпосередньо на пристрої для скорочення затримки та покращення можливостей конфіденційності. Крім того, пропонується кілька додаткових ШІ-функцій:

  • Recall  – дає комп’ютеру “фотографічну пам’ять”. Внутрішня система пошуку допомагає отримати доступ до всього, що ви бачили або робили на своєму комп’ютері. Контент можна розміщувати за допомогою тимчасових шкал на будь-якому веб-сайті, у програмі або документі з підтримкою знімків.
  • Cocreator  — інструмент для створення зображень за допомогою ІД дозволяє комбінувати власні ескізи з текстовими підказками для отримання нових зображень за допомогою нейронних процесорів комп’ютера.
  • Restyle Image  — поєднує у собі генерацію зображень та редагування фотографій. Ви можете використовувати стилі для зміни фону, переднього плану або всього зображення.
  • Live Captions  — живі субтитри підтримують синхронний переклад і можуть перетворювати будь-який звук, що проходить через ПК, на єдині субтитри англійською мовою в режимі реального часу. Працює з контентом у всіх додатках, підтримує переклад 40 мов англійською.

Всі комп’ютери Copilot+PC оснащені потужним агентом штучного інтелекту, доступ до якого можна отримати одним натисканням клавіші Copilot. Існує інтерфейс AI, який пізніше підтримуватиме нову модель GPT-4o від OpenAI.

Перші пристрої Copilot+PC

  • Ноутбук-планшет Surface Pro:  13 дюймів, IPS/OLED на вибір, чіпи Snapdragon X Plus і X Elite, Wi-Fi 7, клавіатура, що знімається, до 14 годин відтворення відео, від 1000 доларів.
  • Ноутбук Surface Laptop:  13,8 або 15 дюймів, IPS, чіпи Snapdragon X Plus та X Elite, Wi-Fi 7, до 20 годин відтворення відео, від 1000 доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоmacrumors.com

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: