Скарлетт Йоханссон розповіла, як змусила OpenAI прибрати голос Sky з ChatGPT

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Скарлетт Йоханссон пояснила, чому OpenAI вирішила забрати голос Sky з ChatGPT. Все виявилося досить просто: акторка, найнявши команду юристів і направила компанії листа з претензіями.

Реклама

У вересні минулого року Сем Альтман запропонував Йоханссон озвучити один із голосів у ChatGPT, але вона відмовилася. Однак, у травні, під час перегляду демо-версії, актриса та її рідні були здивовані схожістю голосу Sky з її власним.

Масла у вогонь підлив і засновник OpenAI за два дні до презентації знову звернувся до Йохансона з пропозицією. Цього разу вона просто не встигла ухвалити рішення. Додаткове обурення викликав твіт Альтмана зі словом «her», який посилає до фільму «Вона», де Йоханссон озвучувала голосового помічника.

Реклама

У своїй заяві актриса наголосила на важливості захисту своєї праці та особистості в епоху дипфейків.

Ситуація з голосом Sky в ChatGPT порушує важливі питання захисту прав особистості та інтелектуальної власності в цифрову епоху. З розвитком технологій дипфейків та ІІ, здатність імітувати реальні голоси та образи викликає все більше правових та етичних суперечок. Цей випадок демонструє необхідність більш суворого регулювання та захисту творчих і особистих прав в умовах технологій, що швидко розвиваються.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ