Литва відбила потужну кібератаку

За масованою DDoS-атакою на литовські держустанови та компанії стояли хакери з Росії.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Литва зазнала “інтенсивної” кібератаки, яка, “ймовірно”, виходить із Росії. Про це у понеділок, 27 червня, заявив ВРІО директора Національного центру кібербезпеки Йонас Скардінскас , передає dw.com .

У Міноборони Литви вказали, що напад був спрямований на литовські держустанови та приватні компанії, зазначивши, що найбільш сильними DDoS-атаками вдалося впоратися, і послуги захищеної Національної мережі передачі даних відновлено.

За словами Скардінскаса, “цілком ймовірно, що подібні атаки продовжаться найближчими днями, особливо в транспортному, енергетичному та фінансовому секторах”. Він зазначив, що кібератака, ймовірно, виходить з Росії.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Раніше прокремлівське хакерське угруповання Killnet, яке в минулому стояло за кібератаками на урядові сайти в США, Польщі та Німеччині, опублікувало в Telegram відео з вимогою до влади Литви протягом 48 годин “розблокувати транзит до Калінінграда”, інакше, пригрозили хакери0, ” компаній із вашої країни опиняться у жахливих умовах”.

Москва раніше висловила протест проти введених Вільнюсом обмежень на залізничний транзит низки вантажів з Росії до Калінінградської області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.