Британія визнала Apple та Google монополістами

Час читання: < 1 хв.

Британський орган з нагляду за конкуренцією опублікував остаточний звіт про дослідження ринку мобільних екосистем. У ньому стверджується, що Apple і Google – монополісти, тому потрібне втручання регулюючих органів.

Реклама

Фахівці CMA дійшли висновку, що так звана дуополія Apple та Google очевидна. У компаній стійкий прибуток на ринку мобільних екосистем, вони, по суті, «володіють усіма картками». Саме тому слід дати іншим компаніям «рівні шанси конкурувати».

Зараз читають  YouTube тестує чотири нові функції для глядачів та блогерів

CMA також пропонує почати поглиблене розслідування з двома акцентами: один на мобільних браузерах, а інший на обмеженнях Apple на хмарні ігри через App Store. Крім цього, регулюючий орган оголосив, що вживає примусових заходів проти Google щодо його методів оплати в магазинах додатків. IT-гіганта підозрюють у антиконкурентних діях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.