Ілон Маск розраховує почати чіпувати людей вже цього року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ілон Маск уже чіпував свиней та мавп, а тепер став на крок ближче до перших тестів на людях. Його компанія Neuralink розмістила вакансію директора з клінічних випробувань, який має вперше вживити імплантат у мозок людини.

В описі посади йдеться, що здобувачеві належить співпрацювати з провідними інженерами та лікарями, які практикують найінноваційніші методи, а також створити команду для клінічних досліджень та контролювати дотримання правил. 

Імплантат Neuralink виконаний у вигляді монети 23×8 мм. Інформація з нього передається на відстані до 10 метрів зі швидкістю один мегабіт за секунду, а акумулятора вистачає на день роботи. Магнітна зарядка підключається до голови під час сну.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Завдяки цьому чіпу мавпа спромоглася грати у відеоігри силою думки, але його головне призначення в іншому. Neuralink розраховує лікувати людей. У майбутньому імплантат зможе повертати рухливість кінцівкам, боротися з депресіями, спалахами гніву, лікувати травми головного мозку, повертати слух та допомагати справлятися з іншими недугами.

Минулого місяця Маск повідомив The Wall Street Journal, що Neuralink сподівається імплантувати свій пристрій у людський мозок вже у 2022 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.