5 функцій режиму польоту, про які не знають багато користувачів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Режим польоту дозволяє відключити всі можливості бездротової передачі даних на телефоні. Ця функція корисна при перельотах, проте їй можна знайти і інші застосування.

Розповідаємо про 5 корисних, але неочевидних функцій режиму польоту в телефоні.

Виправлення проблем з мережею

Якщо телефон перестав ловити мережу або бездротове з’єднання стало нестабільним, потрібно перезавантажити всі модулі бездротового зв’язку на телефоні (Wi-Fi, Bluetooth і т.д.). Зазвичай перезавантаження модулів здійснюється повним перезавантаженням телефону.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однак цей спосіб довгий, особливо на пристроях, які вже довгий час знаходяться в експлуатації. Простіше включити режим польоту, а потім знову вимкнути. Перезавантаження всіх модулів відбудеться автоматично і за кілька секунд.

Для більш швидкої зарядки

Режим польоту обмежує функції, які може виконувати телефон. Відсутність дзвінків, повідомлень та інтернет-з’єднання дозволить смартфону зарядитися набагато швидше, оскільки пристрій буде менш завантажений. Чим менше процесів (навіть фонових) запущено на телефоні, тим швидше буде заряджатися акумулятор.

Економія заряду батареї

Один з поширених способів заощадити заряд батареї – це включення режиму польоту. Він відключає стільниковий зв’язок, Wi-Fi, Bluetooth і GPS, тому заряд батареї витрачається повільніше. Режим польоту може також допомогти заощадити заряд в дорозі.

Якщо телефон не може знайти стабільне з’єднання з вишками стільникового зв’язку, він буде витрачати більше енергії, намагаючись це зробити. Режим польоту відключає можливість з’єднання, тому акумулятор буде розряджатися повільніше.

Включення режим польоту на ніч

Включений режим польоту в нічний час має відразу декілька переваг:

  • Захищає користувача від дзвінків і онлайн-повідомлень, які можуть його розбудити. Повідомлення від офлайн-додатків (наприклад, дзвінок будильника) будуть як і раніше працювати.
  • За ніч телефон може сильно розрядитися. Режим польоту відключає всі основні функції, які витрачають заряд.
  • Якщо телефон заряджається вночі, режим польоту дозволить йому зарядитися швидше.

Захист від дзвінків

Небажані дзвінки можуть наздогнати користувача в найбільш невідповідний момент. Включений режим польоту відключить мобільний зв’язок, а значить шахраї або рекламні дзвінки більше не будуть проблемою. З іншого боку, користувач не буде доступний ні для кого з абонентів, тому не варто включати режим польоту, якщо очікуєте важливий дзвінок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.