ЗСУ успішно випробували оновлену ракетну зброю (ВІДЕО)

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На державному випробувальному полігоні ЗС України «Алібей» успішно відбувся черговий етап випробувань модернізованих зразків ракетного озброєння до систем «Град» та «Точка-У». Відео стрільб оприлюднене на Youtube-каналі генерального штабу Збройних сил України.

У рамках практичних стрільб здійснено чотири успішних пуски: двічі зразком «Тайфун-1» (модернізований снаряд «Граду» зі збільшеною до 40 км дальністю) і двічі модернізованими та відновленими зразками ракет для «Точки-У».

«Тайфун-1» – це оновлений реактивний снаряд, призначений для озброєння реактивної системи залпового вогню БМ-21 “Град” та новітніх РСЗВ “Верба” та “Берест”. У нього подвоєна дистанція пострілу – не 20, а 40 кілометрів, при цьому маса бойової частини залишилася без змін.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також проведено державні (льотні) випробування відремонтованих ракет для тактичного ракетного комплексу “Точка-У”. У ході дослідного ремонту вони були додатково оснащені системою аварійного припинення польоту та системою телеметричного контролю. За словами міністра оборони Андрія Тарана, ремонт ракет для “Точки-У” дозволить відновити боєкомплект Збройних сил України для виконання завдань за призначенням.

“Точка-У” – це оперативно-тактичний ракетний комплекс, який вражає цілі на відстані до 120 км. Попри те, що він морально застарів, наявність на озброєнні України дванадцяти пускових установок «Точки-У» суттєво посилює її оборонні можливості. Найбільшою проблемою цього комплексу було те, що обслуговування та виробництво ракет до нього здійснювалося в Росії. Втім, на дніпровському «Південмаші» налагодили процедуру продовження ресурсу, а згодом і модернізації «Точок».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.